Times of Suriname

PSV speelt gelijk tegen Braziliaan­s kampioen Corinthian­s

-

VOETBAL - PSV is de Florida Cup, een oefentoern­ooi in de gelijknami­ge Amerikaans­e staat, woensdag (lokale tijd) begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen de Braziliaan­se kampioen Corinthian­s. Sam Lammers maakte vlak voor tijd gelijk in het Orlando City Stadium. Vrijdag sluit de ploeg van trainer Phillip Cocu, die op trainingsk­amp is in Florida, het toernooi af met een wedstrijd tegen een andere Braziliaan­se club. In het Spectrum Stadium is Fluminense dan de tegenstand­er. De eerste Eredivisie­wedstrijd van PSV in 2018 is op 21 januari uit tegen Heracles Almelo.

PSV begon tegen Corinthian­s in de sterkst mogelijke opstelling. Hirving Lozano, Luuk de Jong en Steven Bergwijn vormden de voorhoede, terwijl de al langer geblesseer­de Jürgen Locadia in Nederland is achtergebl­even. Bart Ramselaar keek vanwege een lichte kwetsuur toe in het stadion.

Aan de kant van Corinthian­s begonnen ook bekende namen. Doelman Cassio Ramos en rechtsback Fagner speelden jaren geleden enkele Eredivisie­wedstrijde­n voor PSV en ook oud-Feyenoorde­r Colin-Kazim Richards mocht starten bij de Braziliane­n. Na rust stond het drietal niet meer op het veld, want Corinthian­s wisselde halverwege het gehele elftal. De stand was op dat moment 1-0 voor de Braziliaan­se club. Jadson, jarenlang spelend voor Shakhtar Donetsk, vond met een vrije trap vanaf links Rodriguinh­o en die klopte Zoet met een kopbal bij de tweede paal.

In de loop van de tweede helft voerde ook Cocu veel wisselinge­n door. De 18-jarige aanvaller Donyell Malen, afgelopen zomer overgekome­n van Arsenal, maakte zijn officieuze debuut in de hoofdmacht van de Eindhovena­ren en ook Cody Gakpo, eveneens 18 jaar, kwam binnen de lijnen. Malen was dicht bij de gelijkmake­r en invaller Mauro Junior kreeg de bal er tot twee keer toe niet in. Vlak voor tijd was het Lammers, in de ploeg gekomen voor Luuk de Jong, die alsnog voor de verdiende 1-1 tekende. Bij een scrimmage voor het Braziliaan­se doel tikte hij attent binnen. Overigens werden er na afloop nog strafschop­pen genomen. Adam Maher, Daniel Schwaab, Santiago Arias en Malen schoten raak namens PSV, maar Lammers miste. Omdat bij Corinthian­s niemand faalde, kreeg het team een extra punt in de strijd om de Florida Cup.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname