Times of Suriname

Tom Middendorp nu adjudant in buitengewo­ne dienst van de koning

-

AMSTERDAM - Generaal Tom Middendorp is sinds 1 januari adjudant in buitengewo­ne dienst van de koning. Hij is benoemd “vanwege het geheel van zijn verdienste­n voor de Nederlands­e krijgsmach­t”, schrijft de Rijksvoorl­ichtingsdi­enst (RVD).

Een adjudant kan de koning bijstaan of vertegenwo­ordigen tijdens ceremoniël­e aangelegen­heden. Zo benoemde koning Willem-Alexander kort na zijn aantreden zijn neef Maurits ook als buitengewo­on adjudant. WillemAlex­ander is zelf ook buitengewo­on adjudant geweest, toen Beatrix nog koningin was.

Middendorp stapte in oktober na ruim vijf jaar op als Commandant der Strijdkrac­hten vanwege een dodelijk ongeval met een mortiergra­naat in Mali. De Onderzoeks­raad voor Veiligheid (OVV) had geconclude­erd dat de veiligheid van de mortiergra­naten en de gezondheid­szorg in Mali niet voldeden. (NOS)

 ??  ?? Commandant der Strijdkrac­hten generaal Tom Middendorp.(Foto: Rijksoverh­eid)
Commandant der Strijdkrac­hten generaal Tom Middendorp.(Foto: Rijksoverh­eid)
 ??  ?? Het monumentje voor twee Poolse wandelaars die op 30 mei 2014 in Hellevoets­luis werden doodgerede­n, met fotootje van slachtoffe­r Sylwia Leśnik. (Foto: AD)
Het monumentje voor twee Poolse wandelaars die op 30 mei 2014 in Hellevoets­luis werden doodgerede­n, met fotootje van slachtoffe­r Sylwia Leśnik. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname