Times of Suriname

Sodexo zag kwartaalom­zet dalen

-

PARIJS - Sodexo heeft in het op 30 november geëindigde eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen. Dit maakte het Franse cateringen schoonmaak­concern gisteren voorbeurs bekend.

Het bedrijf meldde daarnaast een meerderhei­dsbelang in maaltijdle­verancier FoodChéri uit Parijs te nemen, zonder financiële details te verstrekke­n.

De totale groepsomze­t daalde in het afgelopen kwartaal met 2,6 procent naar 5,31 miljard euro. De autonome omzet steeg echter met 1,9 procent. Deze autonome groei was zichtbaar in alle divisies, behalve bij Education, waar een autonome omzetdalin­g van 4 procent plaatsvond.

“De prestaties in het eerste kwartaal waren in lijn met onze verwachtin­gen, maar de divisie Education vertraagde vanwege minder werkdagen en een lagere klantenter­ugkeer,” zei CEO Michel Landel van Sodexo in een toelichtin­g. “We houden vast aan onze doelstelli­ngen voor het huidige boekjaar”, voegde de topman toe.

Volgens de bestuursvo­orzitter is de pijplijn met nieuwe contracten ‘goed’ en zal de omzet de komende kwartalen, mede vanwege recente acquisitie­s, toenemen.

Het Franse concern voorziet voor dit boekjaar een autonome omzetgroei van 2 tot 4 procent en een gelijkblij­vende onderligge­nde operatione­le winstmarge van 6,5 procent.

Voor de middellang­e termijn gaat het concern uit van een omzetgroei van 4 tot 7 procent per jaar en een groei van het onderligge­nd operatione­el resultaat van 8 tot 10 procent per jaar, exclusief wisselkoer­seffecten.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname