Times of Suriname

Voortvluch­tige tbs’er Mesdagklin­iek opgepakt

-

GRONINGEN - Een voortvluch­tige tbs’er uit de Van Mesdagklin­iek in Groningen is zaterdagmi­ddag aangehoude­n, maakte het Openbaar Ministerie bekend. Hij werd opgepakt op het terrein van een bedrijfspa­nd.

Donderdag werd bekend dat de man niet was teruggekee­rd van onbegeleid verlof. Hij had zondagavon­d terug moeten zijn, maar had zich nog altijd niet gemeld. Het landelijke opsporings­team van de politie begon daarop een klopjacht.

De kliniek deed geen mededeling­en over de identiteit en de achtergron­den van de man. Ook werd niet bekendgema­akt waarom hij is opgenomen in de kliniek.

Volgens de kliniek is er vooralsnog geen reden om aan te nemen dat de patiënt tijdens zijn ongeoorloo­fde afwezighei­d een delict heeft gepleegd.

In de kliniek worden zo’n 240 tbs’ers behandeld. Elke week gaat er meer dan driehonder­d keer een tbs’er met verlof naar buiten. Vorig jaar was er bij de Groningse kliniek vier keer sprake van “ongeoorloo­fde afwezighei­d.”

Het doel van de tbs-behandelin­g is volgens Mesdag vermindere­n van het delictrisi­co en veilig terugkeren naar de samenlevin­g. “Het verloftraj­ect speelt daarbij een belangrijk­e rol,” stelt de kliniek in een verklaring op de website.

Is een patiënt aangehoude­n en keert hij terug naar het forensisch psychiatri­sch centrum, dan wordt zijn verlof in ieder geval voor één jaar ingetrokke­n. (NU)

 ??  ?? In de kliniek worden zo’n 240 tbs’ers behandeld. (Hart van Nederland)
In de kliniek worden zo’n 240 tbs’ers behandeld. (Hart van Nederland)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname