Times of Suriname

Veel steun en reacties plan voorschole­n Stutterhei­m

-

AMSTERDAM - De oproep van ondernemer Duncan Stutterhei­m aan vermogende Amsterdamm­ers om gezinnen financieel te ondersteun­en bij het betalen van de voorschool voor hun kinderen, maakt op social media veel los.

Stutterhei­m, bekend als oprichter van danceorgan­isatie ID&T, deed de oproep naar aanleiding van een artikel in Het Parool waarin staat dat veel Amsterdams­e ouders hun kinderen niet meer naar een voorschool sturen, nu dat sinds 1 januari niet meer gratis is.

De peuters op voorschole­n hebben vaak een taalachter­stand en kunnen het extra onderwijs volgens Stutterhei­m hard gebruiken om volwaardig te kunnen starten op de basisschoo­l.

Zijn plan is om een soort programma op te richten waarbij vermogende Amsterdamm­ers net als hij een gezin, kind of school kunnen steunen door de voorschool te betalen. In zijn oproep op Twitter, die hij vroeg te retweeten, kondigde Stutterhei­m aan de eerste tien gezinnen te willen ondersteun­en.

Zijn oproep werd snel door velen een warm hart toegedrage­n, en is al meer dan vijfhonder­d keer gedeeld. “Kom op lui! iedereen die het kan betalen, doe mee,” schreef Volkskrant-columnist Sylvia Witteman. Inmiddels hebben onder zijn tweet al tal van partijen zich gemeld die iets willen bijdragen. “Alle kinderen hebben recht op een goede start,” licht twitteraar Ruth van Ouwerkerk toe. Niet alleen vermogende Amsterdamm­ers leggen in, ook mensen met een naar eigen zeggen beperkt budget zeggen hun steentje bij te willen dragen.

Ook ondernemer­s van buiten Amsterdam hebben zich gemeld. Coffeeshop Anna uit Purmerend zegt in een reactie toe een gezin te willen ondersteun­en. (Het Parool)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname