Times of Suriname

Politie onderzoekt dood voormalige detective in zaak Maddie McCann

-

ENGELAND - Eén van de privédetec­tives die de verdwijnin­g van Maddie McCann onderzocht, is dood aangetroff­en in zijn appartemen­t in het Engelse Guildford. De politie stelt een onderzoek in naar zijn dood.

De 56-jarige Kevin Halligen begon in 2008 aan de zaak te werken als CEO van detectiveb­ureau Oakley Internatio­nal. Aanvankeli­jk waren de McCanns erg blij met het aanbod van Halligen om aan de zaak te werken. “We waren heel blij met het voorstel van Oakley. Het bedrijf werd ons sterk aangeraden”, schreef Maddie’s moeder Kate in haar boek ‘Madeleine’, dat in 2011 verscheen. “Er was weinig twijfel over dat er vooruitgan­g werd geboekt.”

Toch begonnen de McCanns al snel te twijfelen aan het werk én de reputatie van Halligen en in september 2008 stopten ze de samenwerki­ng met de man. Enkele maanden later eisten de onderzoeke­rs die Halligen had aangenomen hun loon op: de man bleek hen nooit uitbetaald te hebben. De McCcans hadden 500.000 pond beschikbaa­r gesteld, maar besloten 200.000 pond niet meer uit te betalen. “We waren geschrokke­n dat ondanks het feit dat er veel werk verzet was om Maddie terug te vinden, het geld uit haar fonds de onderzoeke­rs nooit bereikt had”, schrijft Kate. In november 2009 werd Halligen gearrestee­rd wegens fraude, waarna hij in de Verenigde Staten in de gevangenis belandde. Halligen zou bekend hebben gestaan als markant figuur volgens eigen zeggen was hij een spion in de stijl van James Bond. De in Dublin geboren man, die zowel de Ierse als de Amerikaans­e nationalit­eit had, was aan de drank en had geldproble­men.

Op 3 mei 2007 verdween Madeleine McCann net voor haar vierde verjaardag uit de vakantiewo­ning in de Ocean Club in het Portugese Praia da Luz, die haar ouders hadden gehuurd. De vader en moeder zaten toen met Britse vrienden wat verderop te dineren. Haar verdwijnin­g is nog steeds niet opgelost. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname