Times of Suriname

Turan verruilt Barcelona definitief

-

9OETBAL Arda Turan keert terug in zijn vaderland Turkije. 'e jarige mid denvelder wordt door FC Barcelona de komende twee enhalI jaar uitgeleend aan ,stanbul Basaksehir.

Turan heeIt bij FC Barcelona nog een contract tot de zo mer van wat dus bete kent dat hij transIervr­ij is als de huurperiod­e bij ,stanbul Basaksehir afloopt.

Turan kwam bij de 6paanse grootmacht dit seizoen geen enkele minuut in actie. Alleen voor het allereerst­e compe titieduel met 5eal Betis winst behoorde hij tot de wedstrijds­electie van trainer Ernesto 9alverde. FC Barcelona betaalde miljoen euro om Turan in de zomer van 5 over te ne men van Atletico 0adrid. Omdat de Catalanen op dat moment een transIerve­rbod van de F,FA hadden mocht de

voudig internatio­nal pas vanaI januari voetballen voor zijn nieuwe club.

Turan speelde in totaal 55 offi ciële duels voor FC Barcelona en mocht zich daarin vijItien keer als doelpunten­maker la ten bejubelen. Turan ontmoet bij ,stanbul Basaksehir onder anderen de 1ederlands­e aanvaller Eljero Elia die aIgelopen zomer overkwam van Fe\enoord. ,stanbul Basaksehir gaat na zeventien speelronde­s ver rassend aan kop in de Turkse 6üper Lig. 'e oranjehemd­en hebben wel maar ppn punt voorsprong op nummer twee *alatasara\. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname