Times of Suriname

Joshua en Parker akkoord over gevecht

-

%2.6(1 %oksers $nthon\ -oshua en -oseph 3arker Eei den wereldkamp­ioen in het zwaargewic­ht heEEen een akkoord Eereikt over een ge vecht op 31 maart in Cardiff. ³+et is zo ver ¶¶ meldde Eokspromot­or (ddie +earn gisteren op Twitter. ³-oshua en 3arker vechten om de we reldtitels van de :%$ ,%) en :%2. 9oor het eerst staan twee regerende wereldkamp­i oenen EiM de zwaargewic­hten tegenover elkaar in *root %rittannis.¶¶

-oshua is de titelhoude­r EiM de EoksEonden :%$ en ,%). De Marige (ngelsman versloeg in april vorig Maar op :emEle\ de gelouter de :ladimir .litschko uit 2ekrawne. +et leverde hem de vacante wereldtite­l EiM de :%$ op en prolongati­e van ziMn ,%) titel.

,n oktoEer verdedigde hiM in Cardiff die titels met succes tegen de geEoren .ameroener Carlos 7akam.

De twee Maar Mongere 3arker is sinds eind 1 de wereld kampioen van de :%2. De 1ieuw =eelander is ongesla gen in ziMn proIession­ele gevechten. $chttien keer won hiM op knock out. -oshua won al ziMn twintig gevechten als proI op knock out.

+et kamp van 3arker proEeer de al sinds vorig Maar oktoEer een gevecht met -oshua te or ganiseren. ,n eerste instantie werd er geen akkoord Eereikt over de verdeling van de in komsten tussen de twee Eok sers maar in decemEer kwam er een compromis. 9olgens %ritse media zal 3arker tus sen de 3 en 3 procent van de premie kriMgen.

De 1ieuw =eelander weet zeker dat hiM -oshua zal ver slaan. ³(r staat $nthon\ een grote verrassing te verwach ten´ Eegon 3arker gisteren alvast de verEale oorlogsvoe ring.

³(en paar maanden geleden zei hiM nog µ:aarom zou ik me zorgen moeten maken om die kleine Mongen uit 1ieuw =eeland"¶ 1ou daar gaat hiM nu achterkome­n. (n de we reld zal er achterkome­n oI µ$-¶ echt een klap kan incas seren.´

-oshua zegt op ziMn Eeurt dat hiM er ³respect´ voor heeIt dat 3arker de uitdaging heeIt aangenomen. ³Dit soort ge vechten is niet makkeliMk te organisere­n omdat er veel op het spel staat. ,k kiMk er heel erg naar uit.´

+et gevecht tussen -oshua en 3arker zal plaatsvind­en in het 3rincipali­t\ 6tadium in Cardiff. De winnaar zal het vervolgens moeten op nemen tegen de ongeslagen $merikaan Deonta\ :ilder 3 die sinds 1 wereld kampioen zwaargewic­ht is EiM de :%C.

+et is in de geschieden­is van het Eoksen nog nooit voorge komen dat een zwaargewic­ht tegeliMker­tiMd de kampioens gordels van de :%$ ,%) en :%2 en :%C in ziMn Eezit had.

 ??  ?? Wayne Rooney van Everton schiet hier op het doel, terwijl een verdediger zijn poging probeert te blokkeren. (Foto: The Guardian)
Wayne Rooney van Everton schiet hier op het doel, terwijl een verdediger zijn poging probeert te blokkeren. (Foto: The Guardian)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname