Times of Suriname

Bette Midler stopt met hoofdrol

-

Actrice Bette Midler nam gisteren afscheid van de musical Hello Dolly. De 72-jarige actrice speelde de hoofdrol in de succesvoll­e musical bijna tien maanden. De rol van koppelaars­ter Dolly Levi leverde haar lyrische recensies, uitverkoch­te zalen en een Tony Award voor beste vrouwelijk­e hoofdrol op. Het was de eerste echte hoofdrol voor Midler in een Broadwaypr­oductie. De musical Hello Dolly vertelt over een koppelaars­ter die zichzelf heeft voorgenome­n de selfmade miljonair Horace Vandergeld­er voor zich te winnen. Zij doet dit terwijl de twee winkelbedi­enden van Vandergeld­er voor het eerst naar New York reizen om echte liefde te vinden. Ook de vertolker van deze mannelijke hoofdrol, David Hyde Pierce, vooral bekend als Niles Crane uit de serie Frasier, stopt er na tien maanden mee. De musical speelt gewoon door. De titelrol van Dolly wordt vanaf volgende week gespeeld door musicalved­ette Bernadette Peters. De rol van Vandergeld­er gaat naar Victor Garber, onder meer bekend van hitserie Alias en Oscarwinna­ar Titanic.

Er waren gisteren nog twee voorstelli­ngen met Midler, ‘s middags en ‘s avonds.

Voor haar laatste voorstelli­ng, een benefiet voor het Actors Fund, gingen online kaartjes voor duizenden dollars van de hand.

ging in 1964 in première en was in de jaren zestig met bijna drieduizen­d opvoeringe­n de meest succesvoll­e Broadwaymu­sical

ooit. Het stuk werd sindsdien meerdere malen opnieuw opgevoerd. De nieuwe cast speelt in elk geval tot en met juli.

(De Telegraaf/Foto: The Hollywood Reporter)

 ??  ?? Hello Dolly
Hello Dolly

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname