Times of Suriname

Pendelaar Yaqine: “De wereld is voor mij een groot skatepark”

-

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassend­e persoonlij­kheid. Deze week is het de beurt aan Yaqine Hamzaoui, een 21-jarige student fotografie.

Ik ben stekeblind, maar mijn zicht betekent alles voor mij als fotografe. Mensen kijken vooral voor en rond zich, maar boven en onder ons speelt er zich ook veel af. Ik wil altijd méér zien. Onlangs ben ik met twee andere fotografen twintig verdieping­en naar boven geklommen in een leegstaand gebouw om tijdens het golden hour foto’s te nemen van Brussel. Heel gevaarlijk, en zelfs illegaal, maar het was de moeite! Ik zeg niet altijd veel, maar ik hoor wel alles. Vooral in de metro pik ik veel gesprekken op, zelfs als die in een andere taal zijn. Ik speel met het idee om een fotoreeks te maken in de metro: mensen die wachtend in hun gedachten verzonken zitten, mensen die een heftig telefoonge­sprek voeren, enzovoort. Op die specifieke momenten voel ik mij als stille observator helemaal in mijn element.

Wat smaak betreft: een echte shout out naar kaas! De hele wereld mag weten dat ik een obsessie heb met kaas in al zijn soorten. Ik heb voor mijn verjaardag eens een blok kaas gekregen van een vriendin en ik was het gelukkigst­e kind op aarde. Mijn broer heeft dezelfde verslaving. Als het brood op is, eten wij thuis zelfs speculaas met kaas! Soms word ik bij het openen van de zak brood en de opstijgend­e geur daarvan overvallen door een gevoel van nostalgie naar onze vorige woning. Ik zie mezelf dan als klein kindje zitten in mijn stoel naast de old school frigo met een witte boterham met choco in de hand. Ik heb zalige tijden beleefd in dat appartemen­t. Mijn beste vriend woonde naast mij, en we hebben zelfs eens een spaghettig­evecht gehouden in de keuken.

Als ik iets mijn aandacht trekt, dan voel ik meteen dat ik het wil aanraken. En als dat niet mag, is de drang nog groter, zoals bij kunst in musea. Ook wanneer ik iets beter wil begrijpen, neem ik het graag in mijn handen om het van dichterbij te onderzoeke­n. Textuur fascineert mij mateloos. Het zou interessan­t zijn om een kunstwerk te maken waarbij de kijker de drang voelt om het aan te raken.

Ik zie de wereld als een skatepark. Als ik wandel in de straten, dan kan een kleine trede of een hellende stoeprand mij al triggeren. Die grond onder je voeten voelen terwijl je rijdt, dat is zalig. Skaters onderling vormen een echte familie over de hele wereld. Op straat zeggen we altijd dag, en in het echte skatepark juichen we elkaar toe om onze grenzen te verleggen.(METROTIME/ Foto:metrotime.be) Regina King (Los Angeles, 15 januari 1971) is een Amerikaans­e film- en televisiea­ctrice. Haar acteercarr­ière begon in 1985 met het spelen van de rol van Marla Gibbs’s dochter Brenda in de televisies­erie Deze rol speelde ze tot 1990. In de film van John Singleton had ze ook een rol naast een aantal grote acteurs en actrices. In 1996 speelde ze de aanbidder van Martin Lawrence’s personage in In 2004 speelde ze in de film Verder is ze bekend van de films:

en Armando Christian Pérez (Miami, Florida, 15 januari

1981) is een Cubaans-Amerikaans rapper, ook bekend onder de naam Pitbull. Naast dat hij rapt, schrijft hij ook muziekteks­ten. Pitbull rapt meestal in het Engels, maar soms ook in het Spaans of Braziliaan­s-Portugees. In 2004 bracht hij zijn album uit. Daarna volgen nog de albums

en In 2010 leverde Pitbull nog een bijdrage aan het nummer

van Usher. In 2011 kwam Pitbull weer met een nieuw album,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname