Times of Suriname

3ROLWLH RQGHU]RHNW GLVFULPLQD­WLH SDVVDJLHU GRRU *9%

-

Op de Facebook-pagina Amsterdam Noord in het nieuws beschrijft de moeder van het meisje het voorval. Afgelopen november stond de 14-jarige in Noord op bus 38 te wachten van Elzenhagen naar Molenwijk. De chauffeur zou tegen haar en een ander meisje dat wilde instappen gezegd hebben ‘dat ze maar even buiten moesten wachten’ aldus de moeder. Toen haar dochter vroeg waarom ze niet mochten instappen kreeg zij het antwoord dat hij liever niet ‘dat soort mensen in de bus wilde hebben’. Het meisje zou hebben gevraagd wat de chauffeur daarmee bedoelde. Waarop hij naar verluidt specificee­rde: ‘Marokkanen’. Een reiziger zou tegen de buschauffe­ur hebben gezegd dat hij de meisjes mee moest te nemen anders zou zij uitstappen. De twee werden vervolgens toch meegenomen door de chauffeur.

De moeder zegt dat zij direct de volgende dag een melding heeft gemaakt bij zowel het Meldpunt Discrimina­tie als het GVB maar dat het bedrijf een hand boven het hoofd van de chauffeur houdt. ‘Opsporen is heel makkelijk want m’n dochter heeft ingecheckt. De manager wil mij niet bellen en ik krijg zijn telefoonnu­mmer niet.’

Het GVB zegt op de hoogte te zijn van het verhaal en zegt te zijn geschrokke­n. “Niemand mag op grond van zijn uiterlijk geweigerd worden aan boord van onze voertuigen.” Het vervoerbed­rijf zegt vier busbestuur­ders te hebben gesproken die op en rond het tijdstip dienst hadden. Maar dat heeft niets opgeleverd. Tevens komt het signalemen­t dat het meisje van de chauffeur gaf niet overeen met de buschauffe­urs die op dat moment dienst hadden. Camerabeel­den zijn er niet van het incident. “Camerabeel­den worden na ongeveer 24 uur overschrev­en. Spijtig genoeg kwam de melding van dit incident te laat binnen waardoor we de camerabeel­den niet hebben kunnen lichten ” aldus het GVB. Op de Facebook-pagina vraagt de moeder of er getuigen van het voorval zijn die het verhaal willen bevestigen bij de politie. De politie heeft de aangifte in onderzoek.

(PAROOL)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname