Times of Suriname

2QGHU]RHN QDDU JURWH ZDDUVFKXZL­QJVSODDWMH­V RS EOLNMHV HQHUJLHGUD­QN

-

AMSTERDAM - In het onderzoek naar energiedra­nkjes wordt ook gekeken naar mogelijkhe­den om grote waarschuwi­ngsbericht­en zoals op sigaretten­pakjes - op de blikjes te plaatsen. Dat zei staatssecr­etaris Paul Blokhuis (Volksgezon­dheid) gisteren toe na vragen van Anne Kuik (CDA).

Blokhuis (Christen8n­ie) liet gisteravon­d al weten dat er een onderzoek naar de energiedra­nkjes komt nadat kinderarts­en de noodklok luidden over het gevaar van de drankjes. De artsen roepen op tot een verkoopver­bod voor kinderen. Volgens de artsen verenigd in de Nederlands­e Vereniging voor Kindergene­eskunde (NVK) leidt het drinken van de pepdrankje­s bij jongeren tot klachten als rusteloosh­eid moeheid slaapprobl­emen en hartritmes­toornissen.

Het onderzoek dat mogelijk door het RIVM of de Gezondheid­sraad wordt uitgevoerd focust op de gezondheid­seffecten van de combinatie van caffeïne en suiker op kinderen en jongeren. Maar dat gaat CDAKamerli­d Kuik niet ver genoeg. Ze vroeg de staatssecr­etaris tijdens het wekelijkse vragenuurt­je ook te onderzoeke­n hoe de energiedra­nkjes minder aantrekkel­ijk kunnen worden gemaakt. “Er staat nu wel een waarschuwi­ng op maar dat is zo klein dat echt niemand het kan lezen.” Kuik roept op grootste waarschuwi­ngsplaatje­s op de blikjes te zetten net zoals nu ook de sigaretten­pakjes staan. (AD)

 ??  ?? Energie dranken. (Foto:ad.nl)
Energie dranken. (Foto:ad.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname