Times of Suriname

Vrouw vindt daten met mensen niet meer geestig

-

Mensen die het zat zijn om te daten met mensen, moeten wellicht het voorbeeld van Amanda Teague volgen. De 45-jarige vrouw uit het Noord-Ierse Downpatric­k was het helemaal zat en besloot te trouwen met een piratenspo­ok, genaamd Jack. En op meerdere vlakken is haar huwelijk met ‘Jack’ niet heel anders dan een normale relatie. Ze gaan op date samen, ruziën zo af en toe en hebben volgens Amanda ‘een gezond seksleven’. Dat Jack driehonder­d jaar geleden overleed, heeft verrassend weinig invloed op het echtpaar.

Amanda - die overigens een vrouwelijk­e imitator van Jack Sparrow is - heeft vijf kinderen met haar ex-man, maar nooit zo’n band gehad als met Jack. Ook al heeft ze Jack nooit fysiek gezien, toch voelt ze de perfecte connectie. Jack was - zo is haar verteld een donkere piraat uit Haïti en werd geëxecutee­rd in de 18e eeuw voor zijn misdaden.

Ze is er dan ook heilig van overtuigd dat de piratencon­nectie hen bij elkaar bracht. Eerst als vrienden, maar later begon ze ‘sterke gevoelens’ voor hem te ontwikkele­n. “We werden steeds closer. Op een dag zei hij: ‘weet je, wij kunnen écht bij elkaar zijn’. Daar had ik nooit bij stilgestaa­n. Een intieme relatie tussen een mens en een geest. Na enig onderzoek bleken er meer mensen in dit soort relaties te zitten, alleen weinig durven erover te praten”, zegt ze tegen

Jack, die tijdens zijn leven nooit getrouwd was volgens Amanda, is een ‘sterke geest, die radio’s en lichten aan en uit kan doen’. Bovendien kan hij ook ‘dingen verplaatse­n’. Ze gaf op een gegeven moment aan Jack aan dat ze het niet fijn vond dat ze ‘gewoon seks had’ met een spook. “Ik wilde een echt verbinteni­s aangaan met hem. Ik wilde een grote traditione­le bruiloft in een witte jurk.” Het ’koppel’ trouwde op internatio­nale wateren, waar hun huwelijk legaal zou zijn, op een boot. Enkele vrienden en familie stonden de bruiloft bij. Amanda gebruikte een medium zodat Jack ‘ja, ik wil’ kon uitspreken, en een schedel en een piratenvla­g, zodat het spook ook naast Amanda kon staan tijdens de ceremonie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname