Times of Suriname

“Het was een verkeersdr­ama aan de Zinniastra­at”

-

PARAMARIBO - “Het was een verkeersdr­ama aan de Zinniastra­at”, vertelt een ooggetuige aan de krant. Hij maakte mee hoe de 71-jarige fietser, Hedwig Kajafai, gisterocht­end aan de Zinniastra­at werd aangereden door een busje. Het slachtoffe­r overleed ter plaatse.

De ooggetuige zat in zijn auto een broodje te eten en koffie te drinken. Hij doet dat gebruikeli­jk eerst, om daarna passagiers naar de markt te vervoeren. Volgens hem is deze normale dag veranderd in een onvergetel­ijke en verschrikk­elijke dag. Hij vertelt dat het busje over de Zinniastra­at reed in de richting van de Gemeneland­sweg. Het busje haalde eerst een pick-up in en kwam op de rechterrij­helft van de weg. Op dat moment kwam de fietser vanuit de tegenoverg­estelde richting aangereden. De bestuurder van het busje reed de fietser aan en ramde daarna een elektricit­eitsmast die weggerukt is. Hij kwam twee masten verder tot stilstand. De fietser werd meegesleur­d met het busje. De fiets brak in drieën. De bestuurder van het busje is een militair. Daarom werd de militaire politie ingeschake­ld. De fietser is de vierde verkeersdo­de van dit jaar. Zijn ontzield lichaam is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing.

De politie meldt dat de bestuurder van het voertuig, die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, onder invloed van alcohol bleek te verkeren. “Bij een blaastest blies hij 550 microgram. Het toegestane alcoholper­centage is 220 microgram. Het onderzoek in deze aanrijding is overgedrag­en aan de militaire politie, omdat de bestuurder een militair is”, aldus de politie. Zie foto op pagina 1.

WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname