Times of Suriname

Drugssmokk­elaar wilde extra geld verdienen

-

PARAMARIBO - MA is gisteren veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Hij moet een boete van SRD 2000 betalen, te vervangen door twee maanden hechtenis. Hij postte op 11 november vorig jaar een doos waarin 620 gram cocaïne werd onderschep­t. De drugs waren verstopt in de cilinder van een aandrijfas.

MA geeft toe schuldig te zijn. Hij wilde wat geld verdienen met de drugssmokk­el. Op vragen van de officier van justitie vertelde de man dat hij ongeveer SRD 3000 per maand verdient en zijn vrouw SRD 2000. Hij wilde extra geld verdienen en nam de doos van ene Joga aan om te posten. Hij kreeg voor zijn verdienste­n 750 euro als voorschot en zou nog 500 euro ontvangen. Volgens hem was zijn vrouw pas bevallen, waardoor hij het geld gebruikte om babyspulle­n te kopen.

Raadsman Oscar Koulen betoogde dat zijn cliënt voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie. Hij pleitte dat het om een bekennende verdachte gaat die beseft wat hij deed, niet door de beugel kan. Hij toonde een goede proceshoud­ing. Rechter Danielle Karamatali zegt dat het een vernuftige methode is om drugs het land uit te voeren. Zij geeft aan dat Suriname een slechte naam heeft wat drugssmokk­el betreft. Zij nam bij de veroordeli­ng mee dat de man bewust de kans nam om eigen financieel gewin. Daarom nam zij de strafeis van het Openbaar Ministerie over. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname