Times of Suriname

Veroordeli­ng voor bedreigen en slaan vrouw

-

PARAMARIBO - NK heeft zijn partner met de dood bedreigd en mishandeld op 12 en 13 november vorig jaar. De rechter heeft hem gisteren conform de eis van het Openbaar Ministerie veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar.

Ondanks het feit dat de man ontkent schuldig te zijn, kwam de magistraat tot het bewijs. NK verkeerde onder invloed van alcohol toen hij zijn vrouw bedreigde. Zijn werkgever die hem onderdak bood, hoorde de uitlatinge­n van de man. Het slachtoffe­r vertelde aan de werkgever van NK dat zij ook werd geslagen. De rechter zegt dat het slachtoffe­r een fysieke beperking heeft, maar desondanks mishandelt de man haar. De vrouw is financieel afhankelij­k van NK.

Volgens de rechter deed de man de bedreigend­e uitlating ook in het bijzijn van een derde. Het slachtoffe­r vertelde aan de rechter dat zij een jaar met NK samenwoond­e. Zij belde een vrouw op van wie zij het vermoeden had dat die een relatie met NK had. Volgens haar schold zij die vrouw niet uit. NK kwam thuis en begon met haar te vechten, omdat zij de vrouw had gebeld. Hij bedreigde haar met de dood. Hij klapte haar in het gezicht. Nadien sloeg hij haar, waardoor haar rechteroog opzette. NK beweert dat het slachtoffe­r hem duwde, waardoor hij kwam te vallen. Volgens hem viel de vrouw op hem, waarbij zij zich aan haar rechteroog verwondde. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname