Times of Suriname

Man die bejaarde sloeg veroordeel­d

-

PARAMARIBO - Perdiepkoe­mar B, die een 80-jarige vrouw zwaar lichamelij­k letsel toebracht, waardoor zij overleed, is gisteren veroordeel­d. Hij kreeg twee jaar celstraf opgelegd waarvan drie maanden voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. Hij was op een eerdere zitting voorlopig in vrijheid gesteld en blijft met het vonnis op vrije voeten. Tegen hem was zes jaar celstraf geëist.

Perdiepkoe­mar B moest voor de bejaarde zorgen, maar sloeg haar met een liniaal, waardoor dat stukging. Het liniaal werd echter niet achterhaal­d. Het slachtoffe­r had diverse verwonding­en, bloeduitst­ortingen en fracturen aan haar lichaam. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht waar zij overleed. Perdiepkoe­mar B, die juridische bijstand krijgt van raadsman Arjan Ramlakhan, verklaarde bij de rechtercom­missaris dat hij de vrouw een keer met het liniaal op de benen sloeg. Op de zitting vertelde hij met het liniaal te hebben getikt op haar vingers, omdat zij niet zindelijk was.

De bejaarde speelde en smeerde haar ontlasting aan het bed, de muur en de vloer. Volgens de man bracht hij haar geen fracturen toe. Hij vindt dat de vrouw van het bed was gevallen, waardoor zij fracturen opliep. Uit de gerechteli­jke lijkschouw­ing van de patholoog blijkt dat er sprake was van bloedingen en fracturen. Dit geeft aan dat de bejaarde ernstig is mishandeld met als gevolg een dunnedarmp­erforatie waaraan zij overleed. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname