Times of Suriname

Ambassadeu­r Thailand biedt kopie geloofsbri­even aan

-

PARAMARIBO – De niet-residerend­e ambassadeu­r van Thailand, Surasak Suparat, heeft een kopie van zijn geloofsbri­even aangeboden aan minister Yldiz Pollack-Beighie van Buitenland­se Zaken. De overhandig­ing vond op 17 januari plaats. Suriname en Thailand onderhoude­n sinds 24 februari 1987 diplomatie­ke betrekking­en. De ambassadeu­r is voor een werkbezoek in Suriname van 17 tot 19 januari. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

In samenwerki­ng met de Kamer van Koophandel en Fabrieken wordt er een Roadshow georganise­erd, met als doel de mogelijkhe­den te presentere­n op het gebied van handel en investerin­gen. Ook is er ter gelegenhei­d van de viering van 30 jaar diplomatie­ke betrekking­en tussen Suriname en Thailand een receptie gehouden op 18 januari in Courtyard by Marriott, voor het diplomatie­ke en consulaire corps en het bedrijfsle­ven. De bewindsvro­uw sprak haar waardering uit voor het unieke initiatief van Thailand en het feit dat het Surinaams bedrijfsle­ven hierbij investerin­gsen handelsmog­elijkheden kan aftasten. Hiermee wordt voor Suriname uitvoering gegeven aan de oproep van de president om de economie van Suriname te diversifië­ren. Suriname bedankte Thailand voor de geboden ondersteun­ing in het kader van capaciteit­sversterki­ng. Voor 2018 zijn reeds bijkans 35 trainingen en beurzen aangeboden aan Suriname via het bilaterale programma genaamd Thailand Internatio­nal Developmen­t Cooperatio­n Agency (AITCA). De ambassadeu­r gaf aan dat Thailand middels het concept van Zuid-Zuidsamenw­erking veel kan betekenen voor Suriname. Specifieke ondersteun­ing kan gegeven worden op het gebied van toerisme, landbouw, onderwijs en volksgezon­dheid. De diplomaat zal zich in maart wederom in Suriname vertoeven om zijn geloofsbri­even aan president Desi Bouterse aan te bieden. Van die gelegenhei­d zullen de regeringsf­unctionari­ssen gebruikmak­en om verdere bespreking­en te voeren met als doel tastbare resultaten te verkrijgen.

In het verlengde van deze officiële ontmoeting werd aan Maurino Pansa, zijn aanstellin­gsbrief als honorair consul (hc) van Thailand in Suriname overhandig­d door minister Yldiz PollackBei­ghie. Zowel PollackBei­ghie als Pansa is het erover eens dat deze benoeming moet worden aangegrepe­n om de mogelijkhe­den van de landen tot wederzijds voordeel te doen strekken. De hc sprak zijn dank uit aan de minister en de president voor deze benoeming. Hij gaf de zekerheid zich sterk te zullen maken voor de economisch­e en culturele diplomatie tussen de twee landen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname