Times of Suriname

Nog geen geld vrijgemaak­t voor huldiging ambtenaren OWT&C

-

PARAMARIBO - “Ik ga nooit zoeken naar feest voor mensen, want dan zijn ze bij de verkeerde voorzitter terecht”, zegt Michael Sallons, voorzitter van de bond van Openbare Werken in gesprek met de krant. De ambtenaren van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) wachten al drie jaar om gehuldigd te worden.

Sallons geeft aan dat hij het erg vindt dat de ambtenaren geen geduld hebben om te wachten, totdat het Ministerie van Financiën het geld heeft vrijgegeve­n voor OWT&C om hen te huldigen. De bondsvoorz­itter zegt verder dat het al bekend is dat de regering geen geld heeft. Er wordt per ministerie geld vrijgemaak­t om de ambtenaren te huldigen. “De mensen moeten gewoon wachten, maar ze worden wel gehuldigd voor hun dienstjare­n of de mensen die met pensioen gaan”, aldus Sallons.

Sallons geeft aan dat de ambtenaren wel het geld krijgen, maar dat de feestelijk­e aangelegen­heid nog moet plaatsvind­en. Hij vindt dat het feesten geen prioriteit mag zijn. Wat wel van belang is, dat de ambtenaren hun geld gestort moeten krijgen op hun rekening, wat tot nu toe ook is gebeurd.

Hij stelt verder dat het al drie jaren zo is dat het ministerie geen oudejaarfe­est meer organiseer­t, omdat de minister zelf heeft gezegd dat hij geen feest hoeft te vieren. De arbeiders van het ministerie komen alleen om te luisteren naar de toespraak van de minister. Als zij het eten eenmaal hebben, gaan ze weg en buitenstan­ders genieten van de muziek. “Het geld kan de minister gebruiken voor andere diensten binnen het ministerie. Hij kan het geven aan de mensen”, aldus Sallons. Er moet eerst gekeken worden naar de prioriteit­en die nodig zijn op het ministerie onder andere de benoeming van ambtenaren. Sallons geeft aan dat het niet bij wet is vastgestel­d dat een ministerie verplicht is feest te geven als ambtenaren 30 of 35 dienstjare­n hebben bereikt. Wat wel vastgestel­d is, hoeveel verhoging zij moeten krijgen wanneer ze 30 of 35 dienstjare­n hebben. Dus de bond kan niet strijden voor datgene dat niet bij wet is vastgestel­d. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname