Times of Suriname

([ SrePier 3uigGePont kan &atalonis regeren vanuit %russel

-

%(/*,É 'e uitgeweken e[ premier van Catalonis, Carles 3uigdemont, heeIt tegen de Catalaanse omroep gezegd het Eest mogelijk is de regioreger­ing vanuit %elgis te leiden. +et is zelIs veel makkelijke­r die Iunctie in %russel te Eekleden dan in een 6paanse cel, aldus 3uigdemont.

'e 6Saanse jXstitie zoekt Kem Zegens een reeks straf bare feiten geSleegd toen Kij als regioSremi­er in oktober met een illegaal referendXm &atalonis van 6Sanje Zilde afscKeiden.

&atalonis is oktober over genomen door de 6Saanse regering die er in december verkiezing­en liet KoXden. ,n die stembXsgan­g zijn de kracKtsver­KoXdingen in Ket regioSarle­ment ecKter naXZe lijks veranderd.

Net als in kregen de seSaratist­en en KXn e[treem linkse bondgenoot &83 .andidatXXr 9olkseenKe­id samen circa Srocent van de stemmen. (n door Ket kies stelsel verZierven ze Zeer een meerderKei­d in Ket zetels tellende Sarlement. 3Xigdemont­s 3'e&at 'e mocratiscK­e (XroSese &ata laanse 3artij en de (5& 5eSXblikei­ns /inks van de gevangen zittende e[ viceSre mier 2riol -XnTXeras Kebben nX samen zetels en de &83 vier. 'e seSaratist­en Zillen Ket liefst de in oktober afge zette regering Kerstellen. :oensdag kZam Ket vorige maand gekozen &atalaanse Sarlement voor Ket eerst bij een. 'e seSaratist­iscKe Sar tijen Kebben dXidelijk ge maakt dat ze 3Xigdemont Zeer als Sremier Zillen. 0aar de 6Saanse regering zoX de regio blijven bestXren als 3Xigdemont Zeer regerings leider Zordt. 'e Sarlementa­risrs Keb ben volgens de regels tot febrXari de tijd om over de aanstellin­g van een nieXZe &atalaanse Sremier te debat teren en tot aSril om Kem te installere­n. (NU)

 ??  ?? De ex-premier van Catalonië, Carles Puigdemont.
(Foto: De Standaard)
De ex-premier van Catalonië, Carles Puigdemont. (Foto: De Standaard)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname