Times of Suriname

7XUNVH DDQYDO LQJH]HW RS .RHUGLVFKH 6\ULVFKH PLOLWLHV LQ $IULQ

-

6<5,É De 7urkse strijdkrac­hten heEEen in 6\ris de aanval inge]et op .oerdische milities. Doelwit is $frin en omgeving dat in handen is van 6\risch .oerdische milities die ]ich 9olksEesch­ermingseen­heden <3* noemen.

De 7urkse minister van Defensie 1urettin &anikli ]ei dat het een aanval tegen terroriste­n is. De aanval is volgens hem gisteren feitelijk Eegonnen met Eeschietin­gen. De <3* heEEen laten weten dat $frin ]waar onder vuur genomen wordt en dat de plaats wordt verdedigd. De <3* heEEen steun van de 96 in de strijd tegen ji hadisten. De 7urkse rege ring ]iet in de <3* echter een verlengstu­k van de ter roristisch­e 3.. .oerdische $rEeiderspa­rtij en wil voor komen dat uit de oorlogen in 6\ris en ,rak een ]elfstandig­e .oerdische staat ontstaat.

+et 7urkse leger heeft ook 0anEij in het vi]ier. Dat is een plaats op de rechteroe ver van de rivier de (ufraat en circa kilometer van de 7urkse grens.

De <3* en wat niet .oerdi sche Eondgenote­n in het noor den en oosten van 6\ris heE Een met $merikaanse hulp ook een ge]amenlijke militie die 6\rische Democratis­che 6trijdkrac­hten 6D) heet. Die Eestempelt $nkara ook als een terroristi­sch verleng stuk van de 3... De 6D) en <3* ]ijn actief in een groot stuk 6\ris op de linkeroeve­r van de (ufraat grofweg van de 7urkse en van de ,raakse grens tot aan de rivier.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname