Times of Suriname

3RSXODULWH­LW 'XLWVH 63' NOHLQHU GDQ RRLW

-

D8,76/$1D 9lak voor het speciale partijcong­res van de Duitse sociaaldem­ocraten is de 63D 6o]ialdemokra­tische 3artei Deutschlan­ds in opi niepeiling­en op een diepte punt Eeland. $ls er nu ver kie]ingen werden gehouden ]ou slechts procent van de kie]ers voor de 63D stem men volgens peilingen van de Duitse puElieke omroep ZDF. (erder de]e week kwam de 63D in andere peilingen nog lager uit.

=ondag komt de partij Eijeen om te Eepalen of er serieus moet worden onderhande­ld over een nieuwe coalitie met de christende­mocraten onder leiding van $ngela 0erkel. Die Eondskanse­lier verliest ook glans in de peiling. .ort na de parlements­verkie]ingen in septemEer vond procent van de ondervraag­den dat ]e goed werk levert en dat is nu nog procent.

De 63D is na de afgang in de verkie]ingen Eang dat nog meer aanhang wegloopt als er verder in de schaduw van 0erkel wordt geregeerd. 7och steunt in de]e ZDF peiling procent van de ondervraag­den die ]ich als sociaaldem­ocra tisch Eeschouwen een nieuwe grote coalitie *ro.o met 0erkel. Dat moet als mu]iek in de oren klinken van 63D partijleid­er 0artin 6chul].

+ij proEeert de over de *ro.o verdeelde 63D in meerderhei­d achter de coalitieon­derhande lingen te krijgen. +ij schreef daarom in een Erief aan de leden dat hij ervan overtuigd is dat onderhande­lingen met de &D8 en de %eierse tak daarvan de &68 lonend ]ul len ]ijn.

De Eeslissing van het par tijcongres morgen in %onn is van een enorm groot Ee lang voor de toekomst van Duitsland van heel (uropa en van de 63D.´ ,n voorEe reidende gesprekken met de &D8 &68 ]ijn er volgens 6chul] al dingen Eereikt. ³De kie]ers maken aanspraak op een Eeter leven en wij kunnen alleen maar Eeloftes nakomen als we regerings verant woordelijk­heid nemen.´

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname