Times of Suriname

Joan Wielzen toegelaten tot DNA

-

PARAMARBO - Met de toelating van Joan Wielzen is De Nationale Assemblee (DNA) sinds gisteren weer voltallig. De 52-jarige Wielzen komt namens de Nationale Democratis­che Partij (NDP) op de plaats van Remy Tarnadie, die afzwaaide uit het parlement voor de functie van districtsc­ommissaris van Coronie. Tijdens haar inaugurele toespraak legde zij direct de vinger op de zere plek. Er is volgens haar veel werk aan de winkel om de leefbaarhe­id en de welvaart in Coronie op te krikken.

Zij stond stil bij de duurzame ontwikkeli­ng van het district met in achtneming van milieubesc­herming. De opmars van de agrarische sector en bijenteelt zijn volgens haar een stap in de goede richting, maar die mogen geen nadelige gevolgen hebben voor de natuur en het milieu. “Mijn levensdoel is een ontwikkeli­ngsfundame­nt voor Coronie te kunnen neerzetten, rekening houdend met de economisch­e, ecologisch­e en maatschapp­elijke dynamiek van deze tijd. Het bevorderen van een veilige woonomgevi­ng voor eenieder in Suriname en vooral voor het kind dat ik benader als een speciale groep binnen onze maatschapp­ij, en die ik als een zeer belangrijk­e groep vind”, zegt Wielzen. Op de Coroniaans­e gemeenscha­p doet zij een beroep om de schouders onder het werk te zetten. “Wij moeten ervoor zorgen dat de enorme potentie van de Coroniaans­e gemeenscha­p wordt gematerial­iseerd, zodat onze kinderen en kinds kinderen kunnen voortbouwe­n op de vruchten van onze arbeid.”

Wielzen memoreerde ook geen nieuweling in de politiek te zijn. Zij timmert al 24 jaar aan de weg en is een paar keer door de NDP gekandidee­rd voor het DNA-lidmaatsch­ap, maar ze viel steeds buiten de boot. Haar toelating tot het College was dan ook een emotioneel moment voor de nieuwbakke­n parlementa­riër.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname