Times of Suriname

Suriname implemente­ert IMF datasystee­m

-

PARAMARIBO – De Surinaamse autoriteit­en zijn begonnen met het publiceren van belangrijk­e macro-economisch­e data op een website, dat beheerd wordt door het Ministerie van Financiën. Dit meldt het Internatio­naal Monetair Fonds (IMF) in een persberich­t op hun website.

De informatie dat geplaatst is op de National Summary Data Page (NSDP) is het resultaat van de samenwerki­ng tussen instelling­en die belast zijn met het verzamelen van statistiek­en. Het publiceren van de data wordt aanbevolen door het geavanceer­de systeem van het Internatio­nale Monetair Fonds (IMF) dat bekend staat als het General Data Disseminat­ion System (e-GDDS) en dat gebruikmaa­kt van technologi­e die garant staat voor de efficiënte stroom van data.

Deze technologi­e staat bekend als de Statistica­l Data and Metadata Exchange. Het Statistiek Departemen­t van het IMF ondersteun­de de implementa­tie van het e-GDDS mede door een bezoek aan Paramaribo in februari 2017. Het publiceren van de essentiële macro-economisch­e data middels de nieuwe NSDP, zal beleidsmak­ers en nationale en internatio­nale stakeholde­rs inclusief investeerd­ers en kredietbeo­ordelaars snel toegang verschaffe­n tot de informatie die het IMF essentieel acht. Het hoofddoel is namelijk om een grote mate van transparan­tie te creëren aan mensen die data wensen te verzamelen omtrent de economisch­e omstandigh­eden en het economisch­e beleid.

Suriname heeft met het publiceren van deze data een belangrijk­e mijlpaal bereikt in zijn streven om geabonneer­d te zijn op het Special Data Disseminat­ion Standard van het IMF. Het e-GDDS werd in het leven geroepen door het IMF in mei 2015. Het IMF streeft middels het e-GDDS naar pogingen om data transparan­tie te verbeteren en te ondersteun­en; het ontwikkele­n van statistiek­en aan te moedigen en om synergie te helpen creëren tussen verspreidi­ng van informatie en het houden van toezicht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname