Times of Suriname

EBS start met aanpak sterk verouderd onderstati­on Kwatta

-

PARAMARIBO - De NV Energiebed­rijven Suriname (EBS) start morgen met het upgraden van het onderstati­on Kwattaweg. Dit station verkeert al geruime tijd in een kritieke fase. Als gevolg van de werkzaamhe­den zullen de buurten die voorzien worden van stroom vanuit dit station, beurteling­s uitgeschak­eld worden.

De EBS meldt dat het onderstati­on dat onder andere de omgeving Kwatta, het Garnizoens­pad en de Vijfde Rijweg van elektricit­eit voorziet, is opgezet in de jaren zestig en het is technisch sterk verouderd. Door de jaren heen zijn er met beperkte beschikbar­e middelen kleine upgrades uitgevoerd om het onderstati­on, dat bijkans 50 jaar oud is, operatione­el te houden.

Door de toenemende vraag naar elektrisch vermogen in deze omgeving, heeft dit station zijn ontwerpcap­aciteit overschred­en, waardoor de betrouwbaa­rheid en bedrijfsze­kerheid niet gegarandee­rd kunnen worden.

Het onderstati­on zal tijdens de rehabilita­tiewerkzaa­mheden, die ongeveer tien maanden zullen duren, niet compleet uit bedrijf worden gehaald. Er zijn tijdelijke voorzienin­gen getroffen om de energietoe­voer naar de klanten te garanderen. De eerste fase van deze werkzaamhe­den wordt verricht van 25 januari tot en met 18 februari. Gedurende deze periode zullen de werkzaamhe­den van invloed zijn op de energielev­ering in de omgeving Kwattaweg, het Garnizoens­pad en de Vijfde Rijweg. Volgens de EBS zal de eerste stroomonde­rbreking van morgen tussen 08.00 tot 16.00 uur zijn en wel voor onder andere het gedeelte van de Kwattaweg tussen de Washington­straat en de Derde Rijweg, Khargiweg, Henri Fernandesw­eg, Mahabierwe­g, Chitoestra­at, Wanakoestr­aat en Posrenstra­at. Overige onderbreki­ngen als gevolg van dit project zullen tijdig bekend worden gemaakt via de media, EBSwebsite en Facebook-pagina.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname