Times of Suriname

St Stephanuss­chool herdenkt 70-jarig bestaan middels reünie

-

PARAMARIBO – In verband met het 70-jarige bestaan van de St Stephanuss­chool werd er gisteren op de school aan de Mr Eddy Brumastraa­t een reünie georganise­erd, waarbij oud-leerlingen in de gelegenhei­d waren om elkaar te ontmoeten.

Voor dit speciaal moment vond er gedurende een jaar renovatie van de school plaats die SRD 450 duizend heeft gekost. Het project werd gefinancie­rd door de oud-leerlingen, dus was het een lust om samen met hen een reünie te organisere­n. Opmerkelij­k was dat sommigen elkaar na bijkans dertig jaar hebben gezien. Ook reisde één van hen vanuit Aruba af om dit speciaal evenement bij te wonen. Onder de aanwezigen was ook oud-leraar Emile Wijntuin, die op zijn 93ste het een geweldig moment vond om zijn oud-leerlingen te zien. Door Wijntuin werd een speciaal kunstwerk ter ere van het 70-jarige bestaan van de school onthuld. Ook werden er twee bomen geplant als een symbool van eenheid. Volgens Roy Heave, lid van de renovatiec­ommissie, was het een zeer indrukwekk­end moment voor de aanwezigen om te zien hoe hard werk beloond wordt. De aanwezigen werden getrakteer­d op een hapje en drankje, en ze werden geëntertai­nd door een zangkoor en een klassieke Chinese dans.

Bij de toespraken werd er aangegeven, dat de renovatiec­ommissie niet ontbonden zal worden, maar dat het team zich zal bezighoude­n met het onderhoud van het gebouw. De St Stephanuss­chool is een vrij oud gebouw van hout en heeft jaarlijks een verfbeurt nodig. Ook hebben de oudleerlin­gen aangegeven bij het onderhoud een helpende hand te bieden.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname