Times of Suriname

Gaslek in centrum van Londen gerepareer­d

-

GROOT-BRITTANNIE De Engelse gasleveran­cier Cadent heeft een gaslek bij Craven Street, in het centrum van Londen, gerepareer­d. Eerder sloot de politie de stations Charing Cross en Waterloo East. Zeker 1450 mensen werden geëvacueer­d uit een nabijgeleg­en hotel en nachtclub, meldt de Londense brandweer.

De gasleveran­cier verwachtte gisteren de stations nog te heropenen en voerde veiligheid­scontroles uit, meldt Cadent op Twitter. De brandweer trof eerder hoge concentrat­ies van het gas aan in de lucht bij het nabijgeleg­en Craven Street. De brandweer assisteerd­e bij het verhelpen van een gesprongen gasleiding. “We hebben geen idee hoe het lek is ontstaan. Onderzoeke­rs lopen dit nu ondergrond­s na en isoleren de plaats rond het lek. Er is op dit moment nog steeds een te hoge concentrat­ie gas in de lucht’’, sprak een woordvoerd­er van de Londense brandweer eerder. Charing Cross ligt middenin het uitgaansge­bied Soho. Volgens getuigen ontstond er gisternach­t rond twee uur ‘chaos’ toen de bezoekers van uitgaansge­legenheid

Heaven door personeel naar buiten werden gedreven nadat er alarm was geslagen. Gelijktijd­ig liepen slaperige gasten van een nabijgeleg­en hotel naar buiten. Zij werden ondergebra­cht in een noodaccomm­odatie. Het is bovendien een trein- als een metrostati­on en vormt een belangrijk­e schakel in het metronetwe­rk. De hulpdienst­en verwachtte­n dat rond het middaguur alles weer volgens het treinboekj­e zou rijden. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname