Times of Suriname

6SDUWDN 0RVNRX EHERHW YRRU UDFLVWLVFK­H WZHHW

-

VOETBAL - De 5ussische voetbalbon­d 5F8 heeft het hoofd van de media-afdeling van Spartak 0oskou een boete van omgerekend zo¶n 290 euro opgelegd voor een racistisch­e tweet. +et Twitter-kanaal van de 5ussische club plaatste op 13 januari een video van donkere spelers die aan het trainen waren in de zon, met de begeleiden­de tekst: ³=ie hier hoe chocolade smelt in de zon.´ Leonid Trakhtenbe­rg is daarvoor beboet met een bedrag van µslechts¶ 20.000 roebels. De mediabaas van Spartak was zelf echter niet verantwoor­delijk voor de betreffend­e tweet, want hij had de Twitter-account die dag overgelate­n aan verdediger Georgi Dzhikiya.

De 24-jarige teamgenoot van Quincy Promes komt er vanaf met een waarschuwi­ng. Dzhikiya bood na alle commotie al snel zijn excuses aan voor de racistisch­e tweet, die vrijwel direct verwijderd werd door de regerend kampioen van 5usland.

+et incident komt de 5ussische voetbalbon­d niet goed uit. De gastheer van het :. van komende zomer ligt al langer onder vuur vanwege racisme in het land en ligt ook onder een vergrootgl­as bij antiracism­eorganisat­ie .ick it Out.

³Deze tweet vanuit het of- ficiële account van Spartak 0oskou toont eens te meer aan dat er vooroordel­en ten opzichte van donkere mensen bestaan in 5usland´, aldus .ick it Out, dat strijdt tegen racisme in de sport. ³0et het :. voor de deur is dit een herinnerin­g aan 5usland dat er nog flink wat werk aan de winkel is, wil het racisme in alle vormen uitbannen.´ 5usland opent op 14 juni het :. met de eerste groepsweds­trijd in 0oskou. De finale is op 15 juli, ook in het Luzhniki Stadium in de hoofdstad. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname