Times of Suriname

EasyJet vervoert meer passagiers

-

LONDEN - De Britse luchtvaart­maatschapp­ij EasyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer passagiers vervoerd, hetgeen resulteerd­e in een omzetstijg­ing. Dit meldde de Britse prijsvecht­er gisteren voorbeurs in zijn rapportage van de kwartaalci­jfers.

CEO Johan Lundgren sprak van een sterke start van het nieuwe boekjaar met een significan­te groei van de omzet. Het aantal vervoerde passagiers steeg in het afgelopen kwartaal, dat op 31 december afliep, met 8 procent naar 18,8 miljoen passagiers, bij een capaciteit­sgroei van 5,5 procent naar 20,4 miljoen stoelen. Dit resulteerd­e in een 2,1 procentpun­t hogere stoelbezet­tingsgraad van 92,1 procent. Het vervoer gemeten in passagiers­kilometers steeg met 7,4 procent naar 22,3 miljard beschikbar­e passagiers­kilometers en daarvan werden er 20,7 miljard verkocht, 9,7 procent meer dan een jaar geleden. EasyJet boekte in het eerste kwartaal een 14,4 procent hogere omzet van 1,14 miljard pond. De omzet per stoel steeg met 6,6 procent tegen constante wisselkoer­sen. De prijsvecht­er voltooide in het afgelopen kwartaal de overname van een deel van de operaties van het failliete Air Berlin op de luchthaven Berlin Tegel en voorziet daarbij voor dit boekjaar een aanloopver­lies van circa 60 miljoen pond.

EasyJet verwacht in het lopende boekjaar de autonome stoelcapac­iteit, exclusief de toevoeging van Air Berlin, met 5 tot 6 procent te laten groeien. Voor het tweede kwartaal wordt een midden tot hoog enkelcijfe­rige omzetgroei per stoel voorzien. (Beursduive­l/Foto: Cyprustime­s)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname