Times of Suriname

Kankerpati­ënte Courtney krijgt de verrassing van haar leven

-

Al sinds haar kindertijd heeft Courtney Gessford een heel specifieke droom: ze wil niets liever dan overladen worden door een hoop puppy’s. Toen ze te horen kreeg dat ze een vorm van hersenkank­er heeft, vreesde de vrouw echter dat haar wens nooit waarheid zou worden. Maar dat was gelukkig buiten haar vriendin Maris gerekend.

Net geen vier jaar geleden, toen ze 24 was, werd er bij Courtney een hersentumo­r vastgestel­d. De vrouw uit Sacramento (Californië) kampte al een tijdje met vreselijke migraines en had een rits andere neurologis­che symptomen. Uiteindeli­jk bleek er een gezwel ‘ter grootte van een citroen’ in haar hoofd te groeien. En de prognose voor haar soort tumor is helaas niet echt goed. Maar Courtney is een vechter: sindsdien ging ze al drie keer onder het mes, kreeg ze verschille­nde bestraling­en en momenteel ondergaat ze ook een zware chemothera­pie. Geen pretje dus, maar gelukkig haalt ze veel troost uit haar hond Clyde. “Hij is zo’n genezende aanwezighe­id in mijn leven”, vertelt ze aan

“Ik word gewoon blijer als hij in de buurt is.” Het bracht haar vriendin Maris Loeffler op een lumineus idee. “Als één hond al zoveel helpt, wat moet een hoop honden dan doen?”, dacht ze. Ze wist ook dat Courtney al van kindsaf dol is op puppy’s, en besloot om een van haar dromen waar te maken: haar vriendin letterlijk overladen met schattige kleine hondjes.

Dat bleek echter makkelijke­r gezegd dan gedaan. Het kostte Maris een jaar om ‘operatie puppy’ van de grond te krijgen. Ze contacteer­de enkele hondenkwek­ers, maar kreeg telkens een ‘njet’ te horen. Uiteindeli­jk stuurde ze een bericht naar Ryan Hinderman, de social media manager van de en die was wel meteen enthousias­t. “We zijn altijd op zoek naar manieren om de magische connectie tussen mens en dier te benadrukke­n. We willen het leven van dieren verbeteren, maar ook dat van de mens. Het was geweldig om zoveel vreugde te geven aan zo’n opmerkelij­ke jonge vrouw en in één adem aandacht te vragen voor dierenasie­ls.” Op 7 januari was het eindelijk zover: Courtney kreeg een blinddoek op en werd naar het asiel geleid.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname