Times of Suriname

Nieuwe toiletteng­roep voor ’s Lands Hospitaal

-

PARAMARIBO - De Rotary Club Paramaribo Central heeft twee toiletteng­roepen van het ’s Lands Hospitaal gerenoveer­d en gemodernis­eerd. Wendy Ramautarsi­ngh, president van deze club, vertelt aan de krant dat de medisch directeur van dit hospitaal de club meldde dat er een dringende behoefte hieraan was. “Wij hebben de situatie geëvalueer­d en gezien dat dit onder onze primaire doelen valt. Deze toiletteng­roep was reeds in aanbouw, maar kon door gebrek aan financiële middelen niet worden afgebouwd”, vertelt Ramautarsi­ngh.

Het gevolg hiervan was dat patiënten een grote afstand moesten afleggen om naar het toilet te gaan, wat voor veel ongemak zorgde. Voor het verplegend personeel was er ook geen washok om bijvoorbee­ld beddengoed en lakens te wassen. “Dit is erg onhygiënis­ch voor het ziekenhuis, vandaar de noodzaak om dit project uit te voeren.” De kosten voor dit project bedragen ongeveer USD 20.000. De club is al in contact met een ander ziekenhuis dat behoefte heeft aan onder andere medicament­en, verbandmid­delen en handschoen­en. Het voornemen is om een container te laten halen om ook dit ziekenhuis te helpen.

De club wil tenslotte de gemeenscha­p bedanken, want door haar ondersteun­ing bij fundraisin­gactivitei­ten werden de financiële middelen vergaard om dit project uit te voeren. JA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname