Times of Suriname

Training kippenteel­t ter stimulerin­g pluimveese­ctor

-

PARAMARIBO – Dertig belanghebb­enden doen mee met de praktijkge­richte training Duurzaam opzetten van kippenteel­tbedrijven. Er is hiervoor gekozen om de kippenteel­tsector een aanmoedigi­ng te geven. Armand Zunder, voorzitter van PWO zegt aan dat er te weinig in Suriname wordt geproducee­rd.

Small Business Developmen­t Center,

De twee samenwerke­nde organisati­es, PWO Small Business Developmen­t Center, en Associatie Pluimvee Sector Suriname (APPS) kozen ervoor een bijdrage te leveren aan de verdiencap­aciteit door trainingen te verzorgen.

Deze twee organisati­es richten zich onder andere op personen die een ondernemin­g in de pluimveete­elt wensen te starten, maar ook personen die al in deze business zitten. De trainingen zijn al begonnen en bestaan uit acht trainingsd­agen. De trainers zijn van de grootste vereniging in de sector, zoals Pluimvee en APSS. Deelnemers zijn van de districten Paramaribo, Commewijne en Nickerie. Zunder zegt dat er geen problemen zijn geconstate­erd. Het feit is dat de organisati­es de mensen willen laten zien dat er kansen zijn in de producties­tructuur. Er is nog geen sprake van export, omdat er nog heel veel ruimte is op de lokale markt en dan krijg je dan sprake van een importverv­anging.

Zaterdag zullen de cursisten een bezoek brengen aan een kippenteel­tbedrijf. Dat bedrijf

Times of Suriname

moet nog door de APPS worden uitgezocht.

Zunder zegt dat de deelnemers die de trainingen volledig volgen, een certificaa­t krijgen van de samenwerke­nde organisati­es. Wanneer de mensen verder willen gaan en een businesspl­an willen opstellen, zullen de organisati­es de volledige steun geven.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname