Times of Suriname

Rellen in India vanwege nieuwe Bollywoodf­ilm

-

1(: D(/+, De nade rende premiqre van een omstreden Bollywoodf­ilm leidt in ,ndia tot onlusten. De politie heeft op meer dere plaatsen opgetreden tegen relschoppe­rs. Padmaavat gaat vandaag in premiqre, maar heeft nu al geleid tot woede bij sommige hindoegroe­perin gen. =e klagen dat de ma kers de geschieden­is ver draaien. De film zou een romance bevatten tussen een hindoevors­tin en een moslimheer­ser. De film makers ontkennen dat.

Meerdere deelstaten wil den de film verbieden, omdat ze vreesden voor onlusten, maar daar ging het hooggerech­tshof niet in mee. De onrust neemt ondertusse­n steeds verder toe. $genten schoten dins dag in de lucht om groepen betogers uiteen te drijven in de deelstaat *ujarat. Daar gingen tijdens protes ten tientallen voertuigen in vlammen op. De politie ar resteerde zo¶n twintig ver dachten.

Demonstran­ten gingen ook de straat op in de stad *urgaon, vlakbij 1ew Delhi. Op televisieb­eelden is te zien hoe groepen jon gemannen er gooien met stenen. (en lokale poli tiefunctio­naris zei dat vijf tien mensen zijn opgepakt. ³:e tolereren niet dat mensen geweld gebruiken uit naam van protesten te gen een film”, benadrukte hij.

,n Mumbai lijken de au toriteiten niets aan het toeval te willen overlaten. (en hoge politiefun­ctio naris in de miljoenens­tad zei dat uit voorzorg ruim honderd leden van protest bewegingen zijn vastgezet. De autoriteit­en nemen bo vendien maatregele­n om bioscopen te beschermen die de film vertonen. Ook houdt de politie sociale media in de gaten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname