Times of Suriname

6WRUPORRS YRRU UHJLVWUDWL­H KRQGHQ HQ SRH]HQ

-

3$5$0$5,%2 'e reJistrati­eperiode om een hond of poes op te Jeven voor sterilisat­ie EiM StichtinJ 'ierenEesch­erminJ Suriname is pas EeJonnen, en nu al EeJint het storm te lopen. 'e telefoonli­Mn waarnaar JeEeld kan worden, EliMkt constant Eezet te ziMn. ³0aar mensen moeten niet opJeven en door EliMven Eellen. 1a een aantal keren Eellen, zal het zeker lukken om door te komen´, zeJt 0ariska %emelmans voormaliJe asielEehee­rder en proMectman­aJer van de stichtinJ.

'e Seriode Yoor het oSgeYen is begin de]e Zeek Yan start gegaan. 'iereneigen­aren kun nen dageliMks oS het nummer

bellen tussen . en . uur. %emelmans ]egt dat dit Maar Yoor de tiende keer het sterilisat­ieSroMect Zordt gehouden. ,n de afgeloSen Maren heeft de stichting toch Zat targets gehaald met dit SroMect. ,n biMYoorbee­ld Zaren na afronding Yan het SroMect in totaal dieren gesterilis­eerd. Het ging toen om honden en katten.

'e slogan Yoor het e steri lisatieSro­Mect is ‘Yepi yu dagu, yepi ala dagu!’ $ls de regis tratieSeri­ode is afgesloten ]al oS februari gestart Zorden met het SroMect. 'it Maar ]iMn er ]es dierenarts­en die gedu rende tZee Zeken de honden en Soe]en uit 3aramaribo en omstreken steriliser­en. 0id dels het SroMect dat MaarliMks terugkeert Zil de 'ieren beschermin­g een structurel­e biMdrage leYeren aan het Yer minderen Yan het ]Zerfhon denSroblee­m. Het SroMect richt ]ich niet alleen oS het centrum maar ook oS ZiM ken daarbuiten. 'e 'ieren beschermin­g bliMft alle eige naren Yan honden of Soe]en adYiseren ook sterilisat­ie Yan hun hond of Soes te oYerZe gen buiten dit SroMect om. 'e eigen biMdrage bedraagt ook dit Maar slechts 65' .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname