Times of Suriname

Wanica-Zuidoost wordt ontdaan van zwerfvuil

-

WANICA - Districtsc­ommissaris (dc) Audrey Hankers van Wanica-Zuidoost geeft aan dat het gebied WanicaZuid­oost in samenwerki­ng met het Directoraa­t Openbaar Groen, Dienst Ontwaterin­g en het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie wordt ontdaan van zwerfvuil. De werkzaamhe­den zijn begonnen, nadat er tijdens de hoorzittin­gen in het ressort, aandacht is gevraagd voor het vuil in en rondom de bestuursge­bieden.

Tijdens de werkzaamhe­den zijn de verschille­nde afdelingen binnen het ministerie en het districtsc­ommissaria­at bezig met het egaliseren van de zandwegen, het verhelpen van verstoppin­gen in het rioolstels­el en het onderhoude­n van de bermen. Het team is begonnen in het Rahimalpro­ject, waarna een aanvang wordt gemaakt met de schoonmaak­werkzaamhe­den naar de Vierkinder­enweg toe om daarna door te gaan richting het zuiden. “Het ligt in de bedoeling dat geheel WanicaZuid­oost wordt aangepakt”, zegt de dc. “Tot nu toe hebben we heel veel plastic waaronder flessen en zakjes opgeruimd”, aldus Hankers. “Ik doe een dringend beroep op iedereen om zorgvuldig om te gaan met ons milieu”, stelt de dc.

Ook doet Hankers een oproep naar alle burgers in haar ressort, om hun burgerpart­icipatie te tonen door hun trottoir schoon te houden. “We hebben hart voor dit land dus lever ook uw bijdrage door uw berm schoon te houden.” In een later stadium zal ook het grofvuil van de burgers binnen het verzorging­sgebied opgehaald worden. Het doel van dit project is om de achterstan­d in onderhoud op te pakken. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname