Times of Suriname

Pollack belooft Latour schoon milieu

-

PARAMARIBO – De jaarlijkse hoorzittin­g van het ressort Latour in Paramaribo vond maandag plaats in het gebouw van Stibula. Buurtbewon­ers hadden wederom de gelegenhei­d om de heersende problemen binnen het ressort voor te leggen aan de verschille­nde instanties die aanwezig waren. Districtsc­ommissaris van Paramaribo-Zuidwest, Remy Pollack spreekt van een goede opkomst.

Behalve buurtbewon­ers waren zoals gebruikeli­jk, ook de verschille­nde instanties aanwezig, waaronder, de brandweer, politie, het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg, de milieupoli­tie, het commissari­aat, vertegenwo­ordigers van de winkeliers, ondernemer­s en vertegenwo­ordigers van enkele scholen. De assembleel­eden Andre Misiekaba, Silvana Afonsoewa en ex-vicepresid­ent Robert Ameerali waren eveneens aanwezig op deze bijeenkoms­t. De Latourweg is een van de hoofdzaken die aan de orde is geweest. Bij het minste regenval loopt de weg al onderwater. Bewoners hopen op een zeer spoedige aanpak van de weg. Naast dit probleem, zijn ook de open rioleringe­n, milieuverv­uiling, hangjonger­en, slechte staat van de verschille­nde zandwegen, criminalit­eit en het rijgedrag van de Lijn 7- en PL-bussen ter sprake geweest.

Pollack zei in zijn toespraak, dat de aangekaart­e problemen genoteerd zijn en deze zullen doorgestuu­rd worden naar de districtsr­aad voor het districtsp­lan 2019. Met de verschille­nde instanties is er goed contact om de uitvoering van de projecten binnen het ressort goed in de gaten te houden. De disctricts­commissari­s drukte de bewoners op het hart, om hun milieu schoon te houden. Hij onthulde dat er in maart een project van start gaat, waarbij er huis aan huis controle uitgevoerd zal worden op een schone omgeving. Indien onregelmat­igheden geconstate­erd worden, zullen de bewoners schrifteli­jk verzocht worden hun omgeving schoon te maken. Als na twee weken blijkt dat er geen gehoor hieraan is gegeven, zullen betreffend­e personen, zoals bij wet is vastgestel­d, beboet worden. De volgende tevens laatste hoorzittin­g van Paramaribo­Zuidwest vindt vandaag plaats in het kantoor van de Bestuursdi­enst van het ressort Pontbuiten. VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname