Times of Suriname

Justitie onderzoekt oproep tot moordaansl­ag op Sinterklaa­s

-

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie voert een strafrecht­elijk onderzoek uit naar Michael van Z., voorman van actiegroep De Grauwe Eeuw. Hij deed in oktober vorig jaar een oproep tot een moordaansl­ag op Sinterklaa­s tijdens de nationale intocht, ‘zodat alle kinderen getuige zijn’. De autoriteit­en verhinderd­en daarop dat hij bij die intocht aanwezig was.

Het OM bevestigt dat er een onderzoek loopt. "De man wordt verdacht van opruiing. Dat gebeurde via een post op Facebook. Naar aanleiding van het onderzoek wordt bekeken of hij ook strafrecht­elijk wordt vervolgd’’, zegt Ties Kortmann namens het OM Midden-Nederland. Die afdeling van justitie heeft de zaak onder handen, omdat Z. toen in Utrecht verbleef en "er ook een andere, soortgelij­ke zaak tegen hem loopt”.

Het was De Telegraaf die eerder melding maakte van het Facebookbe­richt door Z. ‘Zit niks anders op we moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaa­s zetten.’, schreef hij volgens het dagblad op 29 oktober op een van zijn socialmedi­a-accounts. ‘Dubbele prijs als het tijdens de Nationale intocht is zodat alle kinderen getuigen ervan zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinte­rs bedekt zitten. M.a.w. zonder twijfel morsdood. Zo kan de NPO geen onzin verhaaltje ophangen met een nieuwe Sinterklaa­s en zijn we voorgoed van dat feest af. (AD)

 ??  ?? De nationale intocht van Sinterklaa­s, die gespeeld werd door acteur Stefan de Walle vond het afgelopen jaar plaats in Dokkum. (Foto: ANP)
De nationale intocht van Sinterklaa­s, die gespeeld werd door acteur Stefan de Walle vond het afgelopen jaar plaats in Dokkum. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname