Times of Suriname

'URRP 6$% EHJLQW ZHUNHOLMNK­HLG WH ZRUGHQ

-

$7/(7I(K ± 1a ruim

Maar beJint de droom van de 6urinaamse $tletiek %ond ZerkeliMkh­eid te Zorden. *isteren Zerd het startsein JeJeven voor het neer]etten van een nationaal atletiekce­ntrum met een kunstbaan dat volJens planninJ in auJustus aI moet ]iMn. +et nationaal atletiekce­ntrum ]al aanJeleJd Zorden aan de KamponJlaa­n

nabiM het 7elesur Comple[. 9oor]itter Dennis 0ac Donald van de 6$% is ]eer inJenomen met dit heuJeliMke Ieit. De komst van de]e kunststoIb­aan ]al voor veel voordelen ]orJen. 1u moeten atleten ZeJens het ontbreken van de baan uitZiMken naar *uyana 7rinidad 7obaJo Curaoao en )rans-*uyana om de kZalificat­ielimieten te halen. De 6$% ]iet daarom het hebben van een kunststoIb­aan als randvoorZa­arde om het atletiekJe­beuren in 6uriname naar een hoJer niveau te tillen. De voor]itter ]eJt verder dat 6uriname het eniJe land is in de $merika’s dat niet beschikt over een meter kunststoIb­aan.

+et proMect is aanJepast door de financiële situatie van het land. =o heeIt de 6$% alles dat onder de cateJorie ‘nice to have’ valt Jeschrapt uit het dossier. ³(r is in de]e Iase nameliMk Jeen behoeIte aan een hypermoder­ne tribune. :e hebben Zel JeIocust op een hypermoder­ne baan die voldoet aan de eisen van de Internatio­nal $ssociation oI $thletics )ederations´ ]eJt de voor]itter. +et proMect is opJesplits­t in drie Iasen ZaarbiM de eerste Iase over vier maanden aI ]al ]iMn. %iM de opleverinJ van Iase in auJustus ]al de kunststoIb­aan in Jebruik Jenomen kunnen Zorden.

 ??  ?? De blijde gezichten van atleten bij de ceremonie voor de bouw van een nationaal atletiekce­ntrum. (Foto: Rakesh Parag)
De blijde gezichten van atleten bij de ceremonie voor de bouw van een nationaal atletiekce­ntrum. (Foto: Rakesh Parag)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname