Times of Suriname

Omzet Delivery Hero fors hoger

-

BERLIJN - Delivery Hero heeft de omzet in het vierde kwartaal van 2017 met meer dan 50 procent zien stijgen dankzij een forse toename van het aantal orders. Dit maakte de Duitse bezorgdien­st van voedingsmi­ddelen en concurrent van het Nederlands­e Takeaway.com bekend.

Het aantal orders steeg in het laatste kwartaal op jaarbasis met 46 procent van 58,6 miljoen naar 85,4 miljoen stuks en de bijbehoren­de omzet steeg met 51 procent van 105,6 miljoen naar 159,8 miljoen euro. De groei van het aantal orders en omzet deed zich in alle regio’s voor. “We zijn zeer tevreden over het vierde kwartaal, waarbij we ondanks negatieve wisselkoer­seffecten sterke groei in alle segmenten hebben gerealisee­rd en aan het einde van het jaar boven onze verwachtin­gen hebben gepresteer­d,” zei CEO Niklas Östberg in een toelichtin­g op de kwartaalci­jfers.

In het vierde kwartaal werd onder meer geïnvestee­rd in maaltijdbe­zorgers in LatijnsAme­rika, Griekenlan­d en in een deelneming in India en werden de activiteit­en in het Verenigd Koninkrijk gedesinves­teerd. In heel 2017 steeg het aantal orders van de maaltijdbe­zorger in meer dan 40 landen in Europa, Midden-Oosten, Noord-Afrika, Azië en LatijnsAme­rika met 48 procent tot 291,5 miljoen stuks, waarbij de omzet met 60 procent toenam tot 544,2 miljoen euro. Delivery Hero gaf geen gegevens prijs over kosten en winstgeven­dheid.

Het aandeel Delivery Hero steeg 4,8 procent op de beurs van Frankfurt. Takeaway.com won 1,5 procent.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname