Times of Suriname

7HPHU VWXXUW PLQLVWHULs­OH GHOHJDWLH QDDU 6XULQDPH HQ *X\DQD

- Door B-cham Chandralal­l

3$R$0$R,%2- De %raziliaans­e regering heeft een scherp signaal gestuurd naar 9enezuela om af te blijven van Gu\anees grondgebie­d. Diverse %raziliaans­e media meldden gisteren dat het leger informatie zou hebben dat 9enezuela een invasie aan het voorbereid­en is in het betwiste (sseTuibo-gebied dat de helft bestrijkt van wat Gu\ana beschouwt als zijn territoriu­m. De %raziliaans­e regering acht dit als een zeer onwijs besluit en zou aan de 9enezolaan­se president 1icolas 0aduro kenbaar hebben gemaakt dit niet te zullen tolereren.

'e nieuwswebs­ite ‘O Antagonist­a’ meldde dit als eerst. 'e %raziliaans­e minister van 'eIensie, Raul -ungmann, is gisteren aIgereisd naar *u\a na en Suriname om dit onder werp en andere vraagstukk­en omtrent grensbewak­ing en beveiligin­g te bespreken met de regeringsl­eiders van beide landen. 'it wordt bevestigd in het Iederale staatsblad van %razilis DOU. 0et -ungman reizen ook mee minister Ser gio (tchego\en van 9eilig heid en 7orTuato -ardim van -ustitie. 9an bronnen op het .abinet van de 3resident verneemt Times of Suriname dat inderdaad een %razili aanse ministeris­le delegatie in Suriname verwacht wordt. 2ver het onderwerp van het gesprek kan er in dit stadium echter geen inIormatie gege ven worden, aangezien het om een µgevoelig vraagstuk¶ gaat.

%raziliaans­e media zeggen contact te hebben gezocht met -ungmann, maar ook hij wenste niet over het onder werp te praten. Hij ontkende echter ook niet dat %razilis het dispuut om (sseTuibo met argusogen volgt en dit bespreekba­ar wenst te ma ken.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname