Times of Suriname

Gouden Paviljoen Tempel in Japan

-

De *oXden 3aviOMoen 7ePSeO in -aSan Vtaat ooN weO Ee Nend aOV de .inNaNX Mi. +et iV ppn van de EeNendVte toe riVtiVFhe treNSOeiVt­erV van -aSan. 7iMdenV de .aPaNXra Seriode waV het Oand waar de hXidige tePSeO oS Vtaat in Ee]it van SaionMi .intVXne ooN EeNend aOV .ita\aPadai.

7iMdenV het MXroPaFhi tiMd SerN NwaP het terrein onder de aandaFht van Vh}gXn $VhiNaga <oVhiPitVX

die er in na ]iMn aItreden in een viOOa oS EoXwde. =iMn ]oon MXV{ S{VeNi vorPde het geEoXw voOgenV de wenV van ]iMn vader oP naar een =en tePSeO van de 5in]ai VFhooO. +iM werd tevenV de eerVte aEt van de tePSeO. De naaP 5oNXon Mi werd aIge Oeid van de eerVte twee NaraN terV van de SoVtXPe naaP van <oVhiPitVX. De tePSeO werd een aantaO PaOen door Erand verwoeVt tiMdenV de 2nin oorOog Paar de tXinen ]iMn nooit veranderd. +et PeeVt EeroePde deeO van de tePSeO iV het *oXden 3aviOMoen de .inNaNX Mi in de tXin EiM de tePSeO.

+et geheOe SaviOMoen EehaOve de onderVte verdieSing iV Ee deNt Pet ]Xiver EOadgoXd wat de tePSeO EiM]onder waardevoO PaaNt. +et SaviO Moen dient aOV een Shariden aOV oSVOag voor reOieNen van de Boeddha. 2S het daN Vtaat een IeniNV. +et SaviOMoen iV eigenOiMN een Sagode die ge ErXiNt wordt oP reOieNen van het EoeddhiVPe in te Eewa ren. +et SaviOMoen weerVSie geOt Iraai in de viMver die dan ooN µVSiegeOvi­Mver¶ wordt genoePd. ,n werd het *oXden 3aviOMoen in Erand geVtoNen door een geeVte OiMN geVtoorde PonniN. (en geroPantiV­eerde verVie van de]e geEeXrteni­VVen iV oSge noPen in het EoeN van <XNio

MiVhiPa

Xit . +et hXidige SaviOMoen da teert Xit . BiM de reFon VtrXFtie werd de EedeNNing Pet goXd XitgeEreid tot ooN de onderVte verdieSing­en. 9an diFhtEiM iV ]iFhtEaar dat de FonVtrXFti­e erg nieXw iV Paar van een aIVtand ]iet het SaviOMoen er VSrooNMeVa­Fhtig Xit door de weerVSiege­Oing in de viMver. 2S OooSaIVtan­d van de .inNaNXMi naar het ]XidweVten Oigt de EeIaaPde 5\oanMi tePSeO van de 5in]ai VeNte =enEoeddhiV­Pe . BiM de tePSeO hoort de EeroePde =en tXin grind waarin eiOand MeV Pet NOeine rotVIorPat­ieV ]iMn geFreserd. +et geheeO Ee Vtaat Xit Vtenen waarvan er aOtiMd VOeFhtV tegeOiMN Nan ]ien Xit weONe hoeN Pen ]e ooN EeNiMNt Xitge]onderd van Xit de OXFht natXXrOiMN. 9anXit de tePSeO Nan Pen oS een Voort triEXne ge]eten de tXin rXVtig EeNiMNen. De tePSeO iV in door de 8neVFo aOV een :orOd +eritage Site ver NOaard.

 ??  ??
 ??  ?? The Temple of the Golden Pavilion
The Temple of the Golden Pavilion

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname