Times of Suriname

&DYV KRXGW JURWH VFKRRQPDDN

-

BASKETBAL - Cleveland Cavaliers maakte al na vijftien wedstrijde­n een einde aan het dienstverb­and van Isaiah Thomas bij de club. De guard werd begin dit seizoen geruild voor Kyrie Irving, nadat Irving aan had gegeven weg te willen uit Cleveland. Cavs heeft Thomas nu naar Lakers gestuurd in ruil voor Jordan Clarkson en Larry Nance Jr. Lakers krijgt - naast Thomas - ook Channing Frye en een beschermde first round pick in de aankomende draft. Thomas kwam geblesseer­d over uit Boston en miste het begin van het seizoen. De terugkeer van de point guard had niet het gewenste effect op het spel van Cavaliers, want van de vijftien wedstrijde­n die Thomas speelde, wist de kampioensk­andidaat er maar zeven te winnen. Voor Cavs reden om tijdens de trade deadline afscheid te nemen van de voormalige speler van Boston Celtic. Voor Thomas is het de tweede pijnlijke trade op rij. De spelverdel­er was geliefd in Boston en speelde vorig jaar een cruciale rol in de playoff race. Zo kwam hij enkele dagen na het overlijden van zijn zus bij een auto-ongeluk gewoon in actie. Thomas heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken, dat hij Boston niet wilde verlaten en niet naar Cavs wilde. De verwachtin­g is dat de point guard hier niet lang zal spelen, want zijn contract loopt na het seizoen af, net als dat van Channing Frye. Voor Lakers was de trade belangrijk om voldoende cap space te krijgen om twee maximumcon­tracten uit te kunnen delen. Dit is nu mogelijk. Hierdoor heeft Cavs dus eigenlijk de mogelijkhe­id gecreëerd voor Lakers om LeBron ook bij hen weg te halen.

Verder stuurt Cavaliers Iman Shumpert naar Sacramento Kings en Jae Crowder en Derrick Rose naar Utah Jazz. Cavaliers krijgen daarvoor Rodney Hood van Jazz en George Hill van Kings. Joe Johnson verlaat ook in deze deal Jazz voor Kings. Ook Dwyane Wade moet het team verlaten. Hij keert terug naar Miami Heat. Cavaliers krijgt een tweede ronde pick in de 2018 draft.

(AD)

 ??  ?? Isaiah Thomas verruilt NBA-kampioen Cleveland Cavaliers per direct voor Los Angeles Lakers. Naar verluidt boterde het bij ‘Cavs’ niet tussen Thomas en sterspeler LeBron James. (Foto: NBA)
Isaiah Thomas verruilt NBA-kampioen Cleveland Cavaliers per direct voor Los Angeles Lakers. Naar verluidt boterde het bij ‘Cavs’ niet tussen Thomas en sterspeler LeBron James. (Foto: NBA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname