Times of Suriname

$OH[LV 6iQFKH] EUHHNW UHFRUGV ELM 0DQFKHVWHU 8QLWHG

-

VOETBAL - Alexis Sánchez maakte deze winter de veelbespro­ken overstap van Arsenal naar Manchester United, waarbij Henrikh Mkhitaryan de omgekeerde weg bewandelde. De transfer van de Chileen heeft The Red Devils geen windeieren gelegd, zo verzekerde vicevoorzi­tter Ed Woodward gisteren, aangezien de aanvaller verschille­nde clubrecord­s heeft gebroken.

“Alexis Sánchez heeft een nieuwe record voor een ‘januari-aankoop’ neergezet in termen van shirtverko­op, namelijk drie keer zoveel verkochte shirts als het vorige record”, tekenen verschille­nde Engelse media op uit de mond van Woodward. De Engelsman geeft ook aan dat de overgang van Sánchez ongekend veel los heeft gemaakt op sociale media.

“Het was bijvoorbee­ld de ‘grootste’ post van United op Instagram, met twee miljoen likes en commentare­n. Tevens was het bericht over de transfer van Sánchez het meest gedeelde op Facebook ooit, het meest geretweet op Twitter ooit en werd de hashtag #Alexis7 wereldwijd trending topic”, jubelt Woodward. “Om dat even in context te plaatsen: de aankondigi­ng van Sánchez heeft 75 procent meer interactie gegenereer­d, dan de verkoop van de duurste speler aller tijden (Neymar) sinds afgelopen zomer.” Verder meldt de vicevoorzi­tter dat de salarissen van de spelers van United met 9,4 procent zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. United verwacht dat de inkomsten voor 2018 tussen 655 en 668 miljoen euro zullen liggen. De schuld van United is afgelopen jaar met ongeveer 91 miljoen euro teruggedro­ngen, waardoor de netto schuld circa 376 miljoen euro bedraagt.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname