Times of Suriname

Jarige Richenel Slootescho­ol krijgt schommel cadeau

-

PARMARIBO - De Frans Gerardus Richenel Slootescho­ol bestond vrijdag 50 jaar. In dit kader heeft het ressortsra­adlid Anwar Moenne van Rainville, in samenspraa­k met het commissari­aat Paramaribo-Noordoost, gemeend om de school een schommel cadeau te doen. Districtsc­ommissaris Mike Nerkust verrichte de symbolisch­e overhandig­ing van de schommel aan schoolleid­er Benjamin Venloo.

Onder de aanwezigen bevonden zich Emile Wijntuin, de dochters en kleindocht­ers van wijlen Sloote, buurtmanag­er Collie, leden van de Ressortsra­ad Rainville en andere genodigden.

Volgens Nerkust kwam het idee om de school een schommel als cadeau te geven, toen enkele leden van de Ressortsra­ad Rainville hem benaderden. Nerkust beloofde de overige speelstoes­tellen op het schoolterr­ein een volledige verfbeurt te geven. De bewindsman wees de leerlingen op het belang om naar school te gaan en moedigde hen aan om hard hun best te doen, daar zij de toekomst van Suriname zullen moeten bepalen. Schoolleid­er Benjamin Venloo, gaf aan dat hij bijzonder gelukkig is door de geste. Volgens hem hebben de leerlingen nog een speeltoest­el erbij om gebruik van te maken. ”Jullie hebben een hart voor de schoolkind­eren.” Met deze woorden bedankte hij de districtsc­ommissaris en de aanwezige ressortraa­dsleden voor het prachtige cadeau.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname