Times of Suriname

.DQH EHVOLVW /RQGHQVH GHUE\

-

VOETBAL - Het is Arsenal niet gelukt om Tottenham Hotspur tot op één punt te naderen. De roodhemden gingen door een kopdoelpun­t van Harry Kane met 1-0 onderuit en blijven daardoor op de zesde plaats in de Premier League steken.

Tottenham en Arsenal wisten het publiek op Wembley in de eerste helft nauwelijks te vermaken. In de eerste twintig minuten haalden de ploegen een hoog tempo, maar dat zakte daarna in en de kansen waren op één hand te tellen. Petr Cech moest plat nadat Shkodran Mustafi een gevaarlijk­e voorzet richting zijn eigen doel had gewerkt, en Kane kopte over na een mooie indraaiend­e voorzet van Christian Eriksen. Tottenham had meer balbezit dan de bezoekers, maar deed daar over het algemeen niet heel veel mee.

De meegereisd­e supporters van Arsenal dachten na twaalf minuten dat hun favoriete ploeg op voorsprong zou komen: Jack Wilshere stuurde Pierre-Emerick Aubameyang met een splijtende pass weg, maar de recordaank­oop uit Gabon werd teruggeflo­ten vanwege buitenspel. Arsenal probeerde in het vervolg van het eerste bedrijf wel aanvallen in elkaar te knutselen, maar kon het Hugo Lloris nooit moeilijk maken. In de tweede helft was er al gauw meer spektakel te beleven, want na vier minuten viel de 1-0. Kane torende na een voorzet van Ben Davies boven zijn bewakers uit en liet Cech kansloos met een kopbal.

Arsenal kwam niet in de buurt van het doel van Lloris en moest het spel ondergaan. Arsqne Wenger greep in en bracht Alexandre Lacazette en Alex Iwobi binnen de lijnen en na 68 minuten werd Lloris dan eindelijk een keer op de proef gesteld. De matig spelende Wilshere probeerde het van ver, maar Lloris redde knap. Heung-Min Son, Dele Alli, Kieran Trippier en erik Lamela lieten vervolgens mogelijkhe­den liggen en door de minimale marge bleef het spannend, maar Arsenal kwam niet verder dan twee kansen voor Lacazette en ging dan ook met 1-0 onderuit. (VP)