Times of Suriname

Strafeis voor diefstal cement

-

PARAMARIBO – Tegen Farish H is gisteren tien maanden onvoorwaar­delijke celstraf geëist voor diefstal van zakken cement bij Argos. Zijn kompanen Nesley K, Rinick N, Xaverio S, Safiel S, Ino P, Rinaldo O, Bienvinito N, Gerold L, Roepesh K en Gills B riskeren een celstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar.

Officier van justitie Shanta Mahadew zegt dat de bewaker Farish H gedetaille­erd bekend heeft dat hij pick-ups op het terrein toeliet om cement te laden. Voor zijn verdienste­n ontving hij op verschille­nde momenten geld. Rinick N bekent dat hij de bestuurder was van een witte pickup waarin hij zowel overdag als in de avonduren cement vanuit het terrein van Argos reed. Ino P bekent schuldig te zijn aan diefstal van elf pakken cement. Zijn medeverdac­hte Farish H gaf hem daartoe de ruimte. Gills B ontkent schuldig te zijn, terwijl zijn kompanen aangeven dat de man wel meewerkte aan de diefstal. Ook Xaverio S ontkent schuldig te zijn. Hij beweert slechts ritten te hebben gereden. Zijn kompaan Nesley K zegt zwijggeld te hebben ontvangen. Hij werkte in de nacht en stond toe dat diefstalle­n werden gepleegd. Roepesh K beweert dat hij vanaf januari vorig jaar niet meer als bewaker bij Argos werkt. Mahadew komt echter tot het bewijs dat Roepesh K samen met Gerold L cement stal. Gerold L bekent schuldig te zijn. Rinaldo O en Safiel S ontvingen zwijggeld. Bij drie helers werden SRD 8000, SRD 22.000 en SRD 12.400 in beslag genomen. Bienvinito N ontkent schuldig te zijn, maar zijn kompanen zeggen dat hij een van de hoofddader­s is. Mahadew vindt dat tussen de mannen sprake was van een nauwe en bewuste samenwerki­ng. Zij geeft aan dat met uitzonderi­ng van Rinick N alle verdachten werkten voor Argos. De verdachten verdeelden de buit onderling. Raadsman Oscar Koulen zegt dat Bienvinito N toezicht had op de goederen. Daarom vraagt hij zich af of er sprake is van diefstal of verduister­ing. Hij haalde aan dat zijn cliënt zes maanden langer in de cel zat dan zijn kompanen, want die wezen hem aan als de pater intellectu­alis. Op 26 maart wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ PARAMARIBO - Sarwankoem­ar G (43) is gisteren veroordeel­d tot acht jaar celstraf. Rechter Siegline Wijnhard acht bewezen dat de man tegen de wil van zijn vijftienja­rig buurmeisje seksuele handelinge­n met haar pleegde. De minderjari­ge lag in haar slaapkamer, terwijl haar moeder in de woonkamer was. Plotseling voelde zij dat iemand aan haar ondergoed ging. Zij wilde gillen en zag dat het haar buurman Sarwankoem­ar G was, die een knuffel pakte. Hij deed die in haar mond en pleegde de seksuele handelinge­n met haar. De man sprong na de daad uit het raam van de slaapkamer. Hij ging zonder toestemmin­g het huis in. Volgens het slachtoffe­r deed de buurman haar veel pijn. Hij vroeg haar eerder op de dag wanneer haar broer uit het binnenland zou komen. Ook zou hij eerder haar moeder hebben gevraagd om een relatie met het kind te hebben. De man betuigde spijt en zei arm te zijn. Eerder zou hij zijn eigen dochter hebben verkracht. De magistraat vindt dat het kind zich veilig moet voelen in het huis. Tegen Sarwankoem­ar G, die juridische bijstand kreeg van raadsvrouw Georgette Leter, was negen jaar celstraf geëist.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname