Times of Suriname

)HGHUHU ZLO NRSSRVLWLH QLHW DOV FDGHDX

-

TENNIS - Roger Federer kan vrijdag bij het ABN Amro World Tennis Tournament de eerste plaats op de wereldrang­lijst heroveren. De 36-jarige Zwitser wil die positie het liefst grijpen via een overwinnin­g op een topspeler. Federer moet in Rotterdam de halve finales bereiken om de eerste plaats over te nemen van Rafael Nadal. Dat kan hij voor elkaar krijgen door in de kwartfinal­es mogelijk zijn landgenoot Stan Wawrinka te verslaan.

“Ik vind het tegen elke speler mooi om in die positie te verkeren”, vertelde Federer gisteren op een persconfer­entie in Rotterdam. “Als ik de hoogste positie kan heroveren, wil ik dat niet op een eenvoudige manier doen.”

Als hij de eerste positie herovert, is hij voor het eerst sinds 2 oktober 2012 weer de nummer één van de wereld. “Het zou echt een ongelofeli­jke prestatie zijn. Het is mooi dat Stan in dezelfde helft van het schema zit als ik.”

Federer schreef in januari de Australian Open op zijn naam en veroverde daarmee zijn twintigste Grand Slamtitel. “Daarna dacht ik al aan de wereldrang­lijst”, laat hij weten. “Ik had niet verwacht in Melbourne te winnen. Het was zo lang geleden dat ik een Grand Slam-titel had geprolonge­erd. Toen wist ik dat Rotterdam een optie was.” De huidige nummer twee van de wereld pakte in Melbourne zijn derde Grand Slam-titel in de laatste jaren. Vorig jaar won hij het Australian Open en Wimbledon. “Met het winnen van één Grand Slam zou ik al in de wolken zijn geweest.”

“In 2016 waren Novak Djokovic, red.) en Andy Murray, red.) op hun best en was Rafa Nadal, red.) jong genoeg voor een comeback”, vervolgt hij. “Ik heb er altijd in geloofd dat ik het nog eens kon doen.”

Federer stuit woensdag in de openingsro­nde van het ABN Amro-toernooi op de Belgische qualifier Ruben Bemelmans. Als hij die partij wint, treft hij in de achtste finales de Duitser Philipp Kohlschrei­ber of de Rus Karen Khachanov.

Federer schreef het ATPtoernoo­i van Rotterdam in 2005 en 2012 al eens op zijn naam. In 2013 kwam hij voor het laatst in actie in Ahoy. Destijds werd hij in de kwartfinal­es uitgeschak­eld door de Fransman Julien Benneteau.

(NS)

 ??  ?? Roger Federer kan vrijdag bij het ABN Amro World Tennis Tournament de eerste plaats op de wereldrang­lijst heroveren. De 36-jarige Zwitser wil die positie het liefst grijpen via een overwinnin­g op een topspeler. (Foto: Nusport)
Roger Federer kan vrijdag bij het ABN Amro World Tennis Tournament de eerste plaats op de wereldrang­lijst heroveren. De 36-jarige Zwitser wil die positie het liefst grijpen via een overwinnin­g op een topspeler. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname