Times of Suriname

%HQ]HPD ]RUJHQNLQGM­H 5HDO 0DGULG LQ DDQORRS QDDU 36*

- Karim Benzema werd afgelopen zaterdag tegen Real Sociedad volop uitgeflote­n door zijn eigen supporters. De Franse spits van Real Madrid is dit seizoen hopeloos uit vorm en lijkt niets meer goed te kunnen doen bij het thuispubli­ek. (Foto: Goal)

VOETBAL - Karim Benzema werd afgelopen zaterdag tegen Real Sociedad 5-2) volop uitgeflote­n door zijn eigen supporters. De Franse spits van Real Madrid is dit seizoen hopeloos uit vorm en lijkt niets meer goed te kunnen doen bij het thuispubli­ek, tot onvrede van coach Zinedine Zidane en sterspeler Cristiano Ronaldo. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Benzema de volle laag kreeg van zijn eigen supporters. De laatste weken wordt de Fransman structuree­l uitgeflote­n. Het fluitconce­rt kende zaterdag zijn hoogtepunt toen Benzema vlak voor tijd een grote kans miste, waarop Ronaldo met handgebare­n aan het publiek probeerde duidelijk te maken dat ze Benzema beter kunnen toejuichen dan uitfluiten.

Toch komt de onvrede bij de Madrilenen niet helemaal uit de lucht vallen. De cijfers van de aanvaller tonen aan dat hij dit seizoen ver onder zijn kunnen presteert. In de competitie heeft hij pas twee goals achter zijn naam staan en over alle officiële duels dit seizoen gerekend staat de teller op zes doelpunten na 26 wedstrijde­n, te weinig voor een spits van De Koninklijk­e.

Toch liet Zidane na de wedstrijd weten niets te begrijpen van het gefluit. “Ik heb geen idee waarom ze dat doen, maar ze mogen doen en laten wat ze willen. Ze hebben betaald voor hun kaartjes en mogen hun mening hebben. Karim had kansen vandaag en werkte erg hard. Voor hem is de volgende wedstrijd belangrijk. Hij moet het geluk weer gaan afdwingen.”

Woensdag staat de belangrijk­e kraker in de achtste finales van de Champions League tussen Real Madrid en Paris SaintGerma­in op het programma. De Madrilenen kunnen hierbij de vorm en de goals van Benzema van voorgaande jaren goed gebruiken. “Het wordt een grote uitdaging voor ons’, zegt Zidane. ‘Het is een andere competitie en een ander soort motivatie voor ons.” Ronaldo voegt daar op de clubsite aan toe: “Deze wedstrijd kan bepalend worden voor het seizoen. We spelen tegen een ploeg met fantastisc­he spelers, waar we veel respect voor hebben. Maar we hebben al laten zien dat we een sterke en ervaren ploeg hebben.”

(VI)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname