Times of Suriname

Oracle breidt Amsterdams verkoopkan­toor nu al uit

-

AMSTERDAM - Oracle gaat zijn hagelnieuw­e verkoopkan­toor in Amsterdam nu al uitbreiden. Het bedrijf streek oktober vorig jaar neer op de Nieuwe Vaart, tegenover het Scheepvaar­tmuseum, maar groeit er nu al snel uit zijn jasje.

Het it-bedrijf verkoopt vanuit het kantoor clouddiens­ten aan bedrijven in NoordwestE­uropa. Inmiddels werken er 450 mensen in het voormalige, grondig verbouwde gemeenteka­ntoor. “Maar je merkt nu al dat het vol is en druk wordt,” aldus topman René van Stiphout van Oracle Nederland. De eigenaar van het pand heeft nu de vergunning­en binnen om een extra verdieping bovenop het pand te zetten. Wanneer dat nodig is of hoeveel mensen er uiteindeli­jk in het cloudkanto­or komen te werken, weet Oracle nog niet. “Maar we hebben voortduren­d behoefte aan meer mensen en aan meer werk- en vergaderru­imte.”. Bovenop het Cloud Sales Center aan de Nieuwe Vaart kan nu een extra verdieping komen. Daarnaast gaat Oracle zijn datacentra­le voor Europese klanten sterk uitbreiden, waarvoor de Amerikaans­e it-gigant ook voor Amsterdam heeft gekozen.

“Zowel de opslag van data als het aanbieden van software en bedrijfspr­ocessen in de cloud nemen enorm toe,” zegt Van Stiphout. Het concern zet daarmee jaarlijks 1,1 miljard dollar om.

“We zijn daar in Amsterdam een aantal jaar geleden al mee gestart voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Amsterdam heeft daarmee bewezen veilig, snel en betrouwbaa­r zulke diensten te kunnen leveren. Nu gaan we ons datacentru­m sterk uitbreiden.”

Oracle huist daarbij in de ‘data-flat’ van aanbieder Equinix in de Watergraaf­smeer. Die ligt pal bovenop het grootste internetkn­ooppunt ter wereld, AMS-IX, waardoor snelheid en betrouwbaa­rheid het hoogst kunnen zijn. “Maar alle apparatuur, het beheer, beveiligin­g en management worden door Oracle verricht.”Naast Amsterdam zet Oracle zulke dataposten ook verder op in Genève en in Azië. Eerder koos Google voor zo’n centrum voor Groningen en Microsoft voor de kop van Noord-Holland.

(Parool)

 ??  ?? Het Cloud Sales Centre van Oracle in Amsterdam waar 450 mensen werken, twee derde is expat.
Het Cloud Sales Centre van Oracle in Amsterdam waar 450 mensen werken, twee derde is expat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname