Times of Suriname

President Zuma krijgt 48 uur de tijd om zelf op te stappen

-

ZUID-AFRIKA - De Zuid-Afrikaanse regeringsp­artij ANC heeft president Jacob Zuma 48 uur de tijd gegeven om af te treden als staatshoof­d. Anders zal hij gedwongen uit zijn functie worden ontheven. Dat heeft de staatstele­visiezende­r bekendgema­akt.

Partijvoor­zitter Cyril Ramaphosa en algemeen secretaris Ace Magashule zouden Zuma het ultimatum persoonlij­k hebben gesteld, nadat het uitvoerend comité van het ANC urenlang achter gesloten deuren had vergaderd in een hotel in Irene, nabij Pretoria. Ook de oppositie in Zuid-Afrika drong gisteren nogmaals aan op zijn vertrek. “Zuma heeft de Grondwet overtreden en het parlement is

SABC er niet in geslaagd hem rekenschap wil dat moment zo te vragen”, zei Mmusi lang mogelijk rekken. “Het Maimane, leider van de belangrijk­ste probleem is niet alleen Jacob oppositiep­artij, Zuma, het is het hele ANC”, de Democratis­che Alliantie zei de leider van de Afrikaanse (DA). Op een persconfer­entie Christende­mocratisch­e Partij, in Kaapstad eiste hij de ontbinding Kenneth Meshoe, op de persconfer­entie. van het parlement en “Het is belangrijk nieuwe verkiezing­en. dat wij op nul beginnen. Want Indien Zuma opstapt, volgt met Ramaphosa blijven dezelfde partijvoor­zitter Ramaphosa mensen aan de macht, hem op. De partij heeft de die corruptie verdedigen en middelen om de president terug beschermen. te fluiten, maar het staatshoof­d (AD)

 ??  ?? Mmusi Maimane (Democratis­che Alliantie) op de persconfer­entie van de oppositiep­artijen. (Foto: AFP)
Mmusi Maimane (Democratis­che Alliantie) op de persconfer­entie van de oppositiep­artijen. (Foto: AFP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname